Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

10 + 1 τρόποι να χάσεις 3 κιλά XΩΡΙΣ δίαιτα!

10 + 1 τρόποι να χάσεις 3 κιλά XΩΡΙΣ δίαιτα!
Άλλη μια μέρα ξεκινά και κάθεσαι στο τραπέζι της κουζίνας για το πρωινό σου. Φρυγανιά με βούτυρο και μαρμελάδα… τι θα έλεγες να παραλείψεις το βούτυρο και να γλιτώσεις 100 θερμίδες; Μικρές αλλάγες στις καθημερινές σου συνήθειες θα σου προσφέρουν μεγάλα οφέλη. Δηλαδή, να χάσεις εως και 3 κιλά σε ένα μήνα, χωρίς δίαιτα.


«Με μικρές αλλαγές στη διατροφή μας, μπορούμε να γλιτώσουμε από 100-400kcals την ημέρα κι έτσι, χωρίς κόπο, να χάσουμε από 1-3 κιλά το μήνα» τονίζει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου.
Είναι πλέον γνωστό πως η απώλεια βάρους έρχεται μετά από την επίτευξη αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας, με άλλα λόγια, όταν προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες ο οργανισμός μας καταναλώνει.
10 + 1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ 100 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ… ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ
1. Αρωμάτισε τον cappuccino σου με βανίλια, κανέλλα, κακάο ή μοσχοκάρυδο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αποφύγεις τη ζάχαρη αλλά να συνεχίσεις να έχεις ένα γευστικό, αρωματικό ρόφημα γλιτώνοντας 100 θερμίδες.

2.
 Αφαίρεσε μία μόνο κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και «εξοικονόμησε» 120-140kcals. Είναι πολύ εύκολο να μειώσεις το ελαιόλαδό σου κατά 1 κουταλιά. Μπορείς να επιλέξεις αυγά βραστά ή ποσέ, αντί για τηγανητά, να αντικαταστήσεις μέρος του ελαιολάδου που βάζεις στη σαλάτα σου με 1 κ.γ. μαγιονέζα light ή μουστάρδα, ή να μαγειρέψεις το φαγητό σου μετρώντας το ελαιόλαδο σε 1 κ.σ. ανά μερίδα.
Smart Tip: Μην το παρακάνεις! Η υπερβολική μείωση του ελαιολάδου μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, διότι η ελάττωση της ικανότητας κορεσμού του τροφίμου πιθανώς να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού.

3. Αντικατάστησε τα γλυκά σνακ με ένα φρούτο
: Τα μπισκότα, ακόμα και αυτά με τους ισχυρισμούς «χαμηλά σε λιπαρά», ή «χωρίς ζάχαρη» μπορεί να είναι παραπλανητικά και δεν αποτελούν συμμάχους στο αδυνάτισμα. Η επιλογή ενός φρούτου για σνακ προσφέρει πολύ χαμηλότερες θερμίδες, αλλά και φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνες.
4. Αντικατάστησε το συμβατικό αναψυκτικό με κάποια αντίστοιχη light εκδοχή του ή παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη. Η κατανάλωση αναψυκτικών είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να προσλάβεις κενές θερμίδες που θα σε οδηγήσουν σε πρόσληψη βάρους. Την επόμενη φορά που θα είσαι σινεμά, αντικατάστησε το συμβατικό αναψυκτικό και θα γλιτώσεις περισσότερες από 100kcals.
5. Άφησε έξω από το γεύμα σου μια φέτα ψωμί: Αν είσαι λάτρης του ψωμιού, απλά μείωσε τις φέτες που τρως ημερησίως κατά μία, σε κάποιο από τα γεύματά σου. Έτσι πολύ εύκολα, θα μειώσεις την ημερήσια πρόσληψή σου κατά 90-100kcals.
6. Ζήτησε η πίτσα σου να είναι με λεπτή ιταλική ζύμη: Με αυτό τον τρόπο, αν βάλεις στο πιάτο σου τον ίδιο αριθμό κομματιών με παλιότερα, θα γλιτώσεις τουλάχιστον 100kcals. Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις την απλή αλλά γευστική πίτσα μαργαρίτα, ώστε να αποφύγεις τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά από τα αλλαντικά.
7. Μην βάλεις μαγιονέζα στο τοστ: Στο σάντουιτς ή το τοστ σου, απόφυγε τη μαγιονέζα ή την σος και επίλεξε γιαούρτι ή λαχανικά, που θα δώσουν υγρασία με πολύ λιγότερες θερμίδες.
8. Μην πάρεις τυρόπιτα! Ψάξε για το κουλούρι Θεσσαλονίκης: Για σνακ, απόφυγε τα τυροπιτοειδή ή τα διάφορα αρτοσκευάσματα (muffins, cupcakes, donuts). Αντίθετα, διάλεξε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, αν σε ενδιαφέρει να μειώσεις την ενεργειακή σου πρόσληψη, ίσως είναι καλύτερο να επιλέξεις το λευκό και όχι το ολικής άλεσης, καθώς τα ολικής άλεσης κουλούρια είναι βαρύτερα στο ίδιο μέγεθος, και επομένως περιέχουν και περισσότερες θερμίδες.
9. Πρόσθεσε πρωτεΐνη στο πρωινό σου: Για παράδειγμα πρόσθεσε στο ψωμί σου λίγο τυρί και γαλοπούλα, αντί για μαρμελάδα. Μία τέτοια μικρή αλλαγή θα βοηθήσει να μην πεινάσεις μέχρι το μεσημέρι, άρα και να αποφύγεις τις θερμίδες του ενδιάμεσου σνακ.
10. Χυμοί – φρούτα σημειώσατε 2: Προσοχή στους χυμούς! Παρ’ όλο που προέρχονται από φρούτα και δεν περιέχουν λιπαρά, αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας. Αντί αυτών, πιες νερό αν διψάς. Αν πάλι επιλέξεις ένα φρούτο, θα προσλάβεις πολύ περισσότερες φυτικές ίνες και πολύ λιγότερες θερμίδες.
11. Μοιράσου το γλυκό με την κολλητή σου: Τα γλυκά είναι ένας ακαταμάχητος πειρασμός. Ένας τρόπος να αποφύγεις τουλάχιστον 100kcals είναι να μοιραστείς το γλυκό σου με τη φίλη ή τον σύντροφό σου. Το να πεις όχι στο γλυκό μπορεί να βοηθήσει, αλλά μακροπρόθεσμα η στέρηση μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερκατανάλωση. Επομένως πες ναι, αλλά με μέτρο!
Συνδυασμός των παραπάνω tips μπορεί να πολλαπλασιάσει τα οφέλη τους στην ενεργειακή πρόσληψη και να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απώλεια βάρους.
ΠΗΓΗ: tlife.gr