Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η δίαιτα των 8 ωρών

Μια νέα δίαιτα ισχυρίζεται πως ξέρει το μυστικό για την απώλεια βάρους και μας παροτρύνει να "χτυπάμε κάρτα" στα γεύματα μας.
Την γνωρίσαμε από το βιβλίο των David Zinczenko and Peter Moore The 8 Hour Diet: Watch the Pounds Disappear Without Watching What You Eat!. H αρχή είναι απλή. Τρώμε μόνο στην διάρκεια οχτώ ωρών για τρεις μέρες κάθε εβδομάδα και ο δείκτης της ζυγαριάς αρχίζει να κατεβαίνει

Πώς λειτουργεί;

H θεωρία τους βασίζεται στο ότι τρώγοντας στα πλαίσια μόνο ενός οκταώρου την ημέρα το σώμα μας βρίσκει τον απαραίτητο χρόνο να επαναπρογραμματιστεί, να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες και να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής που μας ωθεί να τρώμε καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας δεν δίνει στον οργανισμό μας τον απαραίτητο χρόνο να κάψει τις θερμίδες που πρέπει. «Με απλά λόγια η δίαιτα των οχτώ ωρών είναι ένα τρόπος να επιμηκύνουμε τον χρόνο μεταξύ του τελευταίου γεύματος μιας μέρας και του πρώτου της επομένης έτσι ώστε το σώμα να κάψει από τις αποθήκες λίπους για την ενέργεια που χρειάζεστε» γράφουν οι Zinczenko και Moore στο βιβλιο.
Τα αποτελέσματα
Το βιβλίο ισχυρίζεται πως με αυτόν τον τρόπο χάνουμε δέκα κιλά σε μια βδομάδα και 20 σε έξι εβδομάδες.  
 
Ποιες οχτώ ώρες την ημέρα πρέπει να διαλέξω;
Οποιεσδήποτε οχτώ ώρες μέσα στην ημέρα. 

Μετά το επιτρεπόμενο οχτάωρο μπορώ να πιω κάτι;  
Μόνο τσάι και καφέ χωρίς ζάχαρη ή νερό.  

Επιπλέον οφέλη για την υγεία
 Μελέτες έχουν δείξει πως η δίαιτα μπορεί  να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, διαβήτη και άνοιας αλλά όπως πάντα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε δίαιτα.

Extra συμβουλή. Μην τρώτε περισσότερο τις ώρες που επιτρέπετε.