Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

H δίαιτα του παλαιολιθικού ανθρώπου(PALEO DIET): Κάνει θραύση στο Hollywood και υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών


Τι είναι η Paleo Diet; Ποιες τροφές είναι ευεργετικές;
Η Paleo diet ή αλλιώς η δίαιτα του παλαιολιθικού ανθρώπου, κάνει θραύση στο Hollywood. Διάσημοι αστέρες,εκ των οποίων φανατική οπαδός της είναι και η Megan Fox, το... γυρνάνε στις ωμές τροφές.

paleo-diet-lose-weight-the-healthy-way

Τι είναι όμως η Paleo Diet;
Oι υποστηρικτές της δίαιτας αυτής δίνουν έμφαση στις ωμές τροφές, τις οποίες θεωρούν πιο υγιεινές από καθετί επεξεργασμένο. Οι φυσικές τροφές βοηθούν τον οργανισμό να είναι υγιής. Μοσχάρι, πουλερικά, ψάρια, ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα λαχανικά, αβγά, ξηροί καρποί και έλαια, θεωρούνται super τροφές. Απαγορεύονται οι επεξεργασμένες τροφές. Πείτε όχι σε πατατάκια, κονσέρβες, τρανς λίπη, δημητριακά, γαλακτοκομικά, μαργαρίνη, αναψυκτικά, συσκευασμένους χυμούς. Μέγα απαγορευμένη τροφή; Η ζάχαρη!


Έχετε κατά νου τα εξής: Επιλέξτε μόνο μη επεξεργασμένες τροφές. Προτιμήστε οτιδήποτε ωμό. Φροντίστε να λαμβάνετε άπαχη πρωτείνη και καλά λιπαρά. Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 1.400 kcal.

Screen-Shot-2012-03-27-at-5.53.08-PM


Φυσικά προτού αποφασίσετε να ακολουθήσετε το... πνεύμα του Hollywood καλό θα ήταν να ψάχνατε αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά της δίαιτας. Όπως κάθε δίαιτα άλλωστε και η Paleo, έχει αρκετά αρνητικά όπως: μπορεί να αυξήσει το ποσό χοληστερόλης, καθώς επίσης και να μειώσει το ποσοστό της καλής χοληστερόλης- HDL.


Μην ακολουθείτε τυφλά καμιά δίαιτα! Να την ερευνάτε εξονυχιστικά.


Πηγή: http://www.queen.gr/