Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Έτσι θα απαλλαγείς από το ΠΡΗΞΙΜΟ στην ΚΟΙΛΙΑ!

Το παντελόνι δεν κουμπώνει, το μπλουζάκι σε στενεύει και το εφαρμοστό φόρεμα μπαίνει στα «DON’Ts» αυτής της εβδομάδας. Αντί να ανατρέξεις στα πιο φαρδιά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου, μάθε ότι υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς..

Ο συνδυασμός που κερδίζει
Οι φυτικές ίνες είναι συστατικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προάγουν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Έτσι, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του ενοχλητικού φουσκώματος και ιδιαίτερα όταν συνδυαστούν με την επαρκή πρόσληψη υγρών. Ενέταξε λοιπόν στη διατροφή σου τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το καστανό ρύζι, το πολύσπορο ή ολικής άλεσης ψωμί, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια καθώς έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Παράλληλα, φρόντισε να καλύπτεις τις ανάγκες σου σε υγρά μέσω του πόσιμου νερού καθώς επίσης και καταναλώνοντας ποικιλία μη αλκοολούχων ροφημάτων όπως το γάλα, οι χυμοί, τα αναψυκτικά, ο καφές και το τσάι.
Τρως σε.. «fastforward»;
Μήπως τρως γρήγορα και χωρίς να μασάς καλά την τροφή σου; Η κατάποση αερίων που προκαλείται θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους που αισθάνεσαι την κοιλιά σου πρησμένη. Βάλε τα πιρούνια σε «slowmotion», φρόντισε το γεύμα σου να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά και απόλαυσε το φαγητό σου.
Ναι στα.. «μικρόβια»!
Τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν προβιοτικά, τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του αντιαισθητικού φουσκώματος. Θα τα βρεις σε τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά, το κεφίρ, ενώ ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να προσλάβεις αυτούς τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς είναι μέσω ειδικών συμπληρωμάτων προβιοτικών που εξασφαλίζουν την ακέραιη μεταφορά τους μέσα από το γαστρεντερικό σύστημα.
Πρόσθεσε αλάτι με μέτρο
Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε νάτριο και ταυτόχρονα χαμηλά σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στο δυσάρεστο αίσθημα του φουσκώματος. Περιόρισε το αλάτι στη διατροφή σου αποφεύγοντας τα παστά, αλατισμένα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και τα αλλαντικά και ταυτόχρονα αύξησε την κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ώρα για κοιλιακούς;
Σίγουρα οι κοιλιακοί από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί προκειμένου να απαλλαγείς από το περιττό λίπος. Όμως η τόνωση, η επιμήκυνση και η ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τόσο την εμφάνιση, όσο και τη στάση του σώματος, κάνοντας έτσι την περιοχή της κοιλιάς να φαίνεται πιο αδύνατη. Μήπως να ξεκινήσεις το πρώτο σετ;
 
Επιστημονική Επιμέλεια: Διαιτολογική Ομάδα nutrimed.gr