Τρίτη 17 Απριλίου 2012

6 τρόφιμα που «καίνε» θερμίδες!


Αν θες να χάσεις θερμίδες και να αδυνατίσεις, η προφανής λύση είναι η άσκηση. Στην πραγματικότητα, όμως, μπορούμε να ξεφορτωθούμε μερικές από τις περιττές θερμίδες ακόμα και τρώγοντας. Δεν μας πιστεύετε;

Δεν σας παρεξηγούμε, δεν είναι το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο. Ας το εξηγήσουμε λοιπόν πιο αναλυτικά. Υπάρχουν κάποια φαγητά που έχουν θερμογόνο δράση, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της πέψης να μπορούν να εξαφανίζουν και τις θερμίδες. Μια άλλη ιδιότητά τους είναι πως μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό του σώματος ώστε να καίει πιο γρήγορα τις θερμίδες και να μειώνει το σωματικό λίπος. 


Τώρα σίγουρα θέλετε να μάθετε ποια τρόφιμα είναι αυτά, έτσι; Λοιπόν, σύμφωνα με το Health Magazine, τα παρακάτω 6 φαγητά έχουν θερμογόνο δράση και είναι ότι χρειάζεστε για να τελειοποιήσετε τη σωστή διατροφή σας:


  • Σιτάρι Τα τρόφιμα με φυτικές ίνες, όπως το σιτάρι και το καφέ ρύζι, κάνουν το σώμα να καίει τις διπλάσιες θερμίδες από το κανονικό.
  • Άπαχο κρέας Το κρέας είναι πηγή πρωτεΐνης και η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση. Κατά την πέψη του, «καίγεται» το 30% των θερμίδων στο σώμα.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να έχουν τη φήμη πως παχαίνουν, αλλά είναι και πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά στο χτίσιμο μυϊκής μάζας ώστε να διατηρείται γρήγορος ο μεταβολισμός. Καλό θα είναι ωστόσο να προτιμάτε αυτά που είναι χαμηλά σε λιπαρά.
  • Πράσινο τσάι Τέσσερις κούπες πράσινου τσαγιού καθημερινά μπορούν να βοηθήσουν να χάσουμε μέχρι και 2 κιλά σε 8 εβδομάδες, και αυτό γιατί τα συστατικά του πράσινου τσαγιού κάνουν τον μεταβολισμό να δουλεύει γρηγορότερα.
  • Φακές Μια κούπα φακές προσφέρει στον οργανισμό το 35% της ανάγκης που έχει για σίδηρο και όταν ο οργανισμός δεν παίρνει τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται, ρίχνει ρυθμούς στον μεταβολισμό του. Άρα καταλαβαίνετε γιατί οι φακές είναι ένα από τα θερμογόνα τρόφιμα.
  • Καυτερό τσίλι Η καψαϊκίνη που περιέχεται στο πικάντικο τσίλι κάνει τις θερμίδες στο σώμα να λιώνουν. Μπορείτε να το φάτε ωμό, αποξηραμένο ή στη μορφή σκόνης, ενώ μπορείτε και να το προσθέσετε σε σούπες και φαγητά για περισσότερη γεύση και εξίσου άμεση δράση.
ΠΗΓΗ: www.queen.gr