Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Χάστε κιλά και ξεφουσκώστε με την εύκολη αποτοξίνωση των 3 ημερών


Μειώστε την κατακράτηση υγρών, βελτιώστε την διαδικασία της πέψης, ξεπεράστε το φούσκωμα, χάστε κιλά και πετύχετε γενικότερη ανανέωση του οργανισμού με αυτή τη δίαιτα και τις τροφές που σας προτείνω.

Βρίσκονται σχεδόν παντού: στον καπνό του τσιγάρου, στα καυσαέρια, στα απορρυπαντικά, στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στα φρούτα και τα λαχανικά, ακόμα και σε ένα ποτήρι κρασί. Τις τοξίνες τις παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ή εισβάλουν στο σώμα από το μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε, την κακή διατροφή, το νερό και ενώ απορροφούνται και από το δέρμα.

Για γενική αποτοξίνωση: Σέλινο
Συμβάλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει το σάκχαρο του αίματος. Άλλες επιλογές: χαμομήλι, τσουκνίδα.

Για αποτοξίνωση του ήπατος: Αγκινάρα
Δρα διουρητικά, συμβάλει στον έλεγχο της υψηλής χοληστερόλης. Άλλες επιλογές: αγγούρι, καρότο, ταχίνι, κεράσια.

Για αποτοξίνωση των νεφρών: Αγγούρι
Καθώς αποτελείται κατά 90% από νερό, ενυδατώνει το δέρμα, συμβάλει στην αποτοξίνωση του ήπατος και τον καθαρισμό των νεφρών. Άλλες επιλογές: λάχανο, καρπούζι, πράσινο τσάι.

Για αποτοξίνωση της επιδερμίδας: Φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό
Προτίμησε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό: πορτοκάλι, μανταρίνι, μπρόκολο, τομάτα, μαρούλι, καρότο. Άλλες επιλογές: πράσινο τσάι, γιαούρτι.

Αποτοξινωτική δίαιτα 3 ημερών

Πρωινό: 1 μπολ με δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χωρίς λακτόζη (που προκαλεί πρηξίματα) + 1 αψέφημα από χαμομήλι ή πράσινο τσάι.
Δεκατιανό: 1 χυμό σέλινου ( στον αποχυμωτή ρίξτε σέλινο, νερό, χυμό ενός πορτοκαλιού, καρότο)
Μεσημεριανό: Σούπα με αγγινάρες + 1 μπολ σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. Ελαιόλαδο. Αποφύγετε το ξύδι και το μπαλσάμικο, καθώς και το αλάτι.
Συνταγή: Βράστε τις αγγινάρες σε μπόλικο νερό και πολτοποιείστε τες ρίχνοντας λίγο νερό βρασμένο. Ρίξτε μπόλικο λεμόνι.
Απογευματινό: 1 πορτοκάλι/ κίτρο/γκρέιπ φρουτ
Βραδινό: Σούπα από το μεσημέρι + σαλάτα
πηγή

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Το άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό και  η δίαιτα δεν απευθύνεται σε ανήλικους, άτομα που δεν είναι υγιή και έχουν χρόνιες παθήσεις. Δεν είναι δίαιτα για αδυνάτισμα μόνο αλλά για αποτοξίνωση η οποία μπορεί να προετοιμάσει τον οργανισμό για μία δίαιτα που θα ακολουθήσετε. Σε καμία περίπτωση μην την ακολουθήσετε περισσότερο από 3 μέρες. Μπορείτε να την επαναλάβετε μετά από 2 μήνες και κάθε 2 μήνες. Οι αναφορές στις τροφές είναι ενημερωτικές.
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με το χυμό ενός μισού λεμονιού. Τα λεμόνια πρωταγωνιστούν στις λίστες αποτοξίνωσης επειδή εξουδετερώνουν τις τοξίνες που υπάρχουν στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη. Επιπλέον, η βιταμίνη C που περιέχουν συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθά στην εκκαθάριση των συσσωρευμένων τοξινών.