Κυριακή 13 Απριλίου 2014

6 νόστιμες ΤΡΟΦΕΣ με λιγότερες από 100 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!

Θέλετε να σας ρωτούν φίλοι και γνωστοί, ποιο είναι το μυστικό της διατροφής σας; Μπορείτε να
απολαμβάνετε το φαγητό σας και παράλληλα να δημιουργείτε κυκλοφοριακή
συμφόρηση, όταν περπατάτε. Πώς; Το clickatlife.gr σας προτείνει 6 μαγικές τροφές, για να μπείτε στο παλιό σας skinny fit τζιν! 


Cottage Cheese 100 γραμμάρια = 98 θερμίδες

1 μερίδα περιέχει 49 θερμίδες Το χρησιμοποιώ, όταν θέλω να «ξεφουσκώσω» και να χάσω γρήγορα κιλά.
Μπορώ να πω ότι μ’ έχει βγάλει ασπροπρόσωπη και με βοηθάει να χάνω κιλά, χωρίς να πεινάω. Είναι φρέσκο και δροσερό, μπορείτε να το συνδυάσετε με πράσινη σαλάτα, με μια βραστή πατάτα ή ακόμη και πάνω στη φρυγανιά,
είναι το τέλειο σνακ. 

Γαρίδες 100 γραμμάρια = 100 θερμίδες

1 μερίδα περιέχει 180 θερμίδες Η γαρίδα είναι παρεξηγημένη τροφή γιατί την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με λουκούλλεια γεύματα, στα οποία τη συνοδεύουμε με παχυντικές μαγιονέζες και άλλες σάλτσες. Έχει υψηλή διατροφική αξία και περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου. Δοκιμάστε την
με πράσινη φρέσκια σαλάτα, τσίλι, σόγια και λεμόνι. 

6 τροφές με λιγότερες από 100 θερμίδεςΒραστά Μακαρόνια 100 γραμμάρια = 110 θερμίδες

1 μερίδα περιέχει 330 θερμίδες Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε, Πολλοί ίσως έχετε συνδέσει τη συγκεκριμένη τροφή με ένοχες απολαύσεις. Η αλήθεια όμως είναι πως αν τρώτε σκέτα βραστά μακαρόνια, οι θερμίδες που προσλαμβάνετε είναι λίγες. Ένας ωραίος και υγιεινός συνδυασμός είναι μακαρόνια με λαχανικά, ή μια κρύα σαλάτα με μαρούλι, κρεμμυδάκι και φρέσκες ντομάτες. 

Πατατοσαλάτα 100 γραμμάρια = 115 θερμίδες

1 μερίδα περιέχει 200 θερμίδες Από τα πιο νόστιμα φαγητά, που αξίζει να σερβίρετε-σε διάφορες παραλλαγές-στους καλεσμένους σας, Βράστε τις πατατούλες σας και μη βάλετε πάνω μαγιονέζα αλλά λίγο λάδι και προσθέστε ανάλογα ό,τι άλλο σας αρέσει. Ένας ωραίος συνδυασμός είναι με ελιές, πιπεριά και ρίγανη. 

Βραστά Φασόλια 100 γραμμάρια = 180 θερμίδες

 Ίσως δεν τα πολυπροτιμάτε, αλλά πρέπει να τα βάλετε στο διαιτολόγιο σας, αν θέλετε να είστε fit! Η θερμιδική τους αξία είναι μικρή και είναι πεντανόστιμα μαζί με ψωμάκι ή βραστές πατάτες. 

Τόνος 100 γραμμάρια = 100 θερμίδες

1 μερίδα περιέχει 100 θερμίδες Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι αθλητές ψηφίζουν «τόνο» και τον
χρησιμοποιούν συχνά στη καθημερινή τους διατροφή. Είναι το αγαπημένο μου φαγητό και συχνά πυκνά είναι must τροφή για το ταπεράκι του γραφείου.

Μια ωραία ιδέα είναι να τον συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια,κρεμμυδάκι και να βάλετε στον εαυτό σας «10 με τόνο!» στη παραλία το καλοκαίρι.


 Δήμητρα Μποφυλάτου
grizosgatos