Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Κόλλησες και ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΙΛΑ,ΕΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΑ; Τι μπορεί να φταίει και τι μπορείς να κάνεις;

Είναι εκείνες οι φορές που έχεις ακολουθήσει πιστά τη δίαιτα και το πρόγραμμα έχει αποτέλεσμα. 
Μέχρι την ημέρα που το σώμα σου αρνείται να χάσει άλλα κιλά. Για κάποιο λόγο, παρότι κάνεις όλα όσα χρειάζονται, δεν βλέπεις διαφορά στο σώμα, στα ρούχα στη ζυγαριά. Τι φταίει και κολλάς και δεν χάνεις κιλά; Τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξει αυτό;

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς έχει για εσένα τα έξυπνα μυστικά διατροφής που θα κάνουν πάλι τον οργανισμό σου σύμμαχο στην προσπάθειά σου να χάσεις όσα κιλά χρειάζεσαι. 



Τι μπορεί να φταίει;
"Πριν αναφερθούμε στις συμβουλές του πώς θα ξεπεράσουμε το σημείο εκείνο της στασιμότητας των κιλών, καλό θα είναι να ασχοληθούμε με το γιατί!" επισημαίνει ο διαιτολόγος. Γιατί  κολλάει το σώμα και δεν χάνει;

- Μήπως η δίαιτα που κάνεις είναι λίγο παραπάνω αυστηρή απ' ό, τι χρειάζεσαι; Πολλές φορές μια εξαντλητική δίαιτα έχει αυτό το αποτέλεσμα μετά από κάποιες μέρες. 

- Μήπως έχεις ήδη χάσει πολλά κιλά; Είπαμε η προσπάθεια μπορεί να έχει αποτέλεσμα, όμως κάποια στιγμή το σώμα κουράζεται. Κι εκεί, ακόμη και αν έχεις περιθώριο απώλειας βάρους, τα πράγματα παγώνουν. 

- Μήπως πρέπει να κάνεις ένα check up; Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτή η παύση οφείλεται σε κάποια όρμονική διαταραχή, όπως για παράδειγμα θυρεοειδή ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Αντίστοιχα, παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει και διαταραχή της έμμηνου ρύσης. 

- Μήπως δεν πίνεις αρκετό νερό; Η ελλιπής ενυδάτωση, ακόμη και αν το πρόγραμμα διατροφής είναι ιδανικό, μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία απώλειας βάρους. 

- Μήπως προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά χάνεις τον έλεγχο σε αναψυκτικά, αλκοόλ ή τυποποιημένους χυμούς; Πολλές φορές οι κενές θερμίδες μπορούν να χαλάσουν κάθε προσπάθεια στο ισοζύγιο θερμίδων που καις και εκείνων που καταναλώνεις. 

SMART TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙΣ
Όποιος και αν είναι ο λόγος, πάντα υπάρχει τρόπος να ξεπεράσεις το εμπόδιο και να συνεχίσεις την απώλεια βάρους. Με μια διευκρίνηση βέβαια. Θα πρέπει να υπάρχει λόγος να χάσεις παραπάνω κιλά και ο στόχος σου να είναι ρεαλιστικός. Με αυτό ως δεδομένο ακολούθησε τις συμβουλές του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά. 


via