Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Δίαιτα Dash: Η υγιεινή δίαιτα που υπόσχεται θαύματα μέσα σε λίγες εβδομάδες

Έχει σχεδιαστεί για να ρίχνει την αρτηριακή πίεση και να αποτρέπει το διαβήτη.
Οι περισσότερες δίαιτες στο Hollywood είναι ακραίες και άκρως επικίνδυνες. Υπάρχει όμως μία, η οποία έχει πάρει την έγκριση του National Heart, Lung and Blood Institute καθώς και του American Heart Association. Ο λόγος για την Dash Diet, η οποία έχει ψηφιστεί ως μία από τις πιο υγιεινές δίαιτες ever, μιας και ρίχνει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει το διαβήτη.
Οι φάσεις της δίαιτας:
1. Πρώτη φάση 
Στην πρώτη φάση μπορείς να τρως 'άφθονες ποσότητες άπαχου κρέατος (λήψη πρωτεΐνης) αλλά πρέπει να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες. Βασικός στόχος; Να ξυπνήσεις το μεταβολισμό σου!
2. Δεύτερη φάση
Στη δεύτερη φάση μπορείς πάλι με αργά βήματα να επαναφέρεις τους υδατάνθρακες στη διατροφή σου. Έτσι, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης θα μπορέσουν να γίνουν ξανά βασικές επιλογές σου στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.
  
Βασικές αρχές:
- Μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ- Αύξησε την κατανάλωση νερού- Μείωσε το αλάτι και ξεγέλασε τον οργανισμό σου με μπαχαρικά- Μάθε να κοιμάσαι νωρίτερα από αυτό που συνήθιζες μέχρι σήμερα- Περιόρισε την κατανάλωση ζάχαρης- Βάλε στο καθημερινό σου μενού τα καλά λιπαρά (ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια)- Μετρίασε την ολική ποσότητα λιπαρών που λαμβάνεις. Απόφυγε τα κακά λιπαρά- Μην ξεχνάς να κάνεις τη γυμναστική τρόπο ζωής (όχι στις υπερβολές)- Βάλε τα όσπρια στο εβδομαδιαίο μενού σου.
  
Ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη σε μερίδες (από τη δεύτερη φάση και μετά):3-4 μερίδες λαχανικών, 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά, 5-6 μερίδες σιτηρών, 4-5 μερίδες φρούτων, 4-6 μερίδες άπαχου κρέατος, 2-3 μερίδες έλαια και λίπη.

πηγή