Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

5 λόγοι που δυσκολεύεσαι τόσο να χάσεις τα πρώτα 2,5-3 κιλά που θέλεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσεις τα πρώτα 2,5-3 κιλά; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Ήρθε η ώρα να μάθεις το λόγο..
Αν έχεις πάρει αρκετά κιλά ένα παραπάνω κιλάκι δε θα κάνει τη διαφορά. Όταν, όμως, θελήσεις να τα χάσεις θα δυσκολευτείς πολύ να χάσεις τα πρώτα κιλά. Το κλειδί είναι να έχεις αυτοπεποίθηση..

Στις αρχές, μόλις έχεις ξεκινήσει την προσπάθειά σου, η μόνη που βλέπει τη διαφορά είναι η ζυγαριά σου. Ο καθρέφτης σου δε δείχνει καμία αλλαγή για τις πρώτες δυο-τρεις εβδομάδες και εσύ χάνεις την όρεξή σου για να συνεχίσεις. Αν έχεις κάνει και ανακοινώσεις σε φίλους σου τότε αυτοί θα αναρωτιούνται αν συνεχίζεις να προσπαθείς ή έχεις σταματήσει την προσπάθεια. Και μόνο αυτή η σκέψη μπορεί να σε κάνει να τα παρατήσεις.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα προσπαθήσεις να χάσει κάποια κιλά, καλό θα είναι να έχεις τα παρακάτω στο μυαλό σου:


1. Τα χαμένα κιλά είναι σαν τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα

Πρέπει από την αρχή να κοιτάς μακριά. Αν βάλεις ένα στόχο να αποταμιεύεις 200 ευρώ το μήνα, τις πρώτες 60 μέρες σίγουρα δε θα νιώθεις πολύ πλουσιότερη. Αν, όμως, αφήσεις να περάσει ένας χρόνος, στο τέλος του θα έχεις μαζέψει 2400 ευρώ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα κιλά.

2. Δεν κάνεις θυσίες, επενδύεις

Μη σκέφτεσαι ότι κάνεις θυσίες και ότι ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος. Σκέψου ότι αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σου, ότι βελτιώνεται η υγεία σου και η αυτοεκτίμησή σου.

3. Θυμίσου ότι το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν

Μπορεί να μην έχει ξαναχρειαστεί να χάσεις κιλά στο παρελθόν αλλά έχεις πετύχει άλλους στόχους. Έχεις βρει δουλειά, έχεις πάρει το πτυχίο σου, έχεις μεγαλώσει τα παιδιά σου. Η ιδέα ότι μπορείς να πετύχεις μακροπρόθεσμους στόχους σίγουρα θα σε βοηθήσει να πετύχεις και αυτόν.

4. Μην ανακοινώνεις τίποτα

Μην πεις σε κανέναν τίποτα για την προσπάθειά σου καθώς όπως εσύ δεν μπορείς να δεις την αλλαγή στο σώμα σου τον πρώτο καιρό, δε θα μπορούν να τη δουν και οι άλλοι πράγμα που θα σου φέρει μεγαλύτερη πίεση. Κράτησέ το μυστικό για όσο περισσότερο καιρό μπορείς.

5. Τα πράγματα είναι απλά


Μην προσπαθείς να κάνεις τρελά πράγματα και να τιμωρείς τον εαυτό σου κάθε φορά που κάνεις μία παρασπονδία. Προσπάθησε απλά να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις και να περιορίσεις λίγο τα γλυκά και το ψωμί.