Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα χωρίς να ξοδέψετε ένα ευρώ - 4 τρόποι [λίστα]

Μεγαλύτερος εφιάλτης από την κυτταρίτιδα για τις γυναίκες δεν υπάρχει. Ο «πόλεμος», μάλιστα, εναντίον της είναι συνεχής και κλιμακούμενος. 

Και συνήθως άνισος. Μάλιστα, συχνά, οι γυναίκες προκειμένου να καταπολεμήσουν τον εχθρό ξοδεύουν τεράστια ποσά σε κρέμες, μασάζ και άλλες τεχνικές που υπόσχονται να αφανίσουν τον «εχθρό». Υπάρχουν, όμως, και κάποια τρόφιμα που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όταν καταναλώνονται συστηματικά. 

Οι τέσσερις τροφές οι οποίες συμβάλλουν στην  καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, σύμφωνα με το onmed.gr, είναι οι εξής:
  • Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε  Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν τα κύτταρα να παραμένουν ενυδατωμένα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Ετσι αφενός εξαλείφεται σταδιακά η όψη φλοιού πορτοκαλιού και αφετέρου το δέρμα γίνεται πιο σφιχτό κάτι που κρατά την κυτταρίτιδα στην... αφάνεια. 
  • Ζελατίνη
Η ζελατίνη αποτελείται από τα αμινοξέα γλυκίνη και προλίνη και  βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ελαστικότητά του.
  • Νερό
Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Σημειώνεται ότι οι τοξίνες επιδεινώνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
  • Λευκό τσάι
Το λευκό τσάι ενισχύει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, ώστε να είναι λιγότερο εμφανή τα λιποκύτταρα που βρίσκονται κάτω από αυτή.


via