Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Γιατί άραγε οι επαγγελματίες υγείας δεν εμβολιάζονται;

Η Εναλλακτική Δράση έχει παρουσιάσει κατά καιρούς αρκετές γνώμες – απόψεις αλλά και δεκάδες επιστημονικές έρευνες και μελέτες που αμφισβητούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών.

Κι ενώ πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν ότι αυτές οι απόψεις είναι αιρετικές ή ακραίες, παπαγαλίζοντας στην ουσία τα αμφιλεγόμενα επιχειρήματα των φαρμακευτικών εταιρειών οι οποίες θέλουν να μας πείσουν ότι η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί χωρίς τα εμβόλια, λες και η ανθρώπινη ιστορία ξεκίνησε πριν 2 αιώνες, γίνεται φανερό ότι οι ίδιοι οι επαγγελματίες υγείας μποϊκοτάρουν τη χρήση τους όπως διαβάζουμε σε άρθρο του newsbeast.
Oι αριθμοί που θα διαβάσετε μιλούν από μόνοι τους…. και ανακοινώθηκαν σε  Ημερίδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σε ό, τι αφορά στην Ελλάδα τα στοιχεία της έρευνας, που διεξήχθη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HProImmune,  οι επαγγελματίες υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια κατά της ηπατίτιδας Β σε ποσοστό 48,5%, κατά της εποχικής γρίπης σε ποσοστό 57,5% και κατά του τετάνου το 59,9%. Λιγότεροι από το 20% έχουν εμβολιαστεί για την ανεμοβλογιά, την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα.
Από τους παραπάνω αριθμούς μπορεί να κρίνει κανείς ότι τα επιχειρήματα των φαρμακοβιομηχανιών δεν κατάφεραν να πείσουν τους  επαγγελματίες υγείας. Εσάς σας έχουν πείσει;

Όμως η είδηση δεν τελειώνει εδώ αγαπητοί φίλοι. Οι παραπάνω αριθμοί φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει συναγερμό και στην ίδια τη φαρμακοβιομηχανία, αφού όντας ανίκανη να πείσει τους ίδιους τους γιατρούς, πως θα πείσει εσάς;

Την ημερίδα διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος HProImmune (Promotion of Immunization for Health Professionals in Europe), με τους ομιλητές να επισημαίνουν την άμεση ανάγκη προώθησης των εμβολιασμών των επαγγελματιών Υγείας για συγκεκριμένα λοιμώδη νοσήματα και τη λήψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο.

Τι καταλαβαίνουμε εμείς λοιπόν από τις παραπάνω φράσεις; Η ημερίδα αποκαλείται Πρόγραμμα Προώθησης της Ανοσίας στους Επαγγελματίες Υγείας στην Ευρώπη, οι δε ομιλητές επισημαίνουν την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ των εμβολιασμών και τη λήψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο. Δηλαδή, η Ημερίδα είναι ουσιαστικά προειδοποίηση  -  προς τους Επαγγελματίες Υγείας πως αν δεν “συμμορφωθούν” τότε θα ληφθούν πολιτικές αποφάσεις που θα τους υποχρεώσουν να συμμορφωθούν.
Γιατί λοιπόν τα λογικά επιχειρήματα δεν πείθουν και θέλουν να υποχρεώσουν τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν αυτό που για τον περισσότερο κόσμο υποτίθεται ότι είναι αυτονόητο;