Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Θέλεις να ακολουθήσεις ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ; Αυτές είναι οι top 10 πρωτεϊνούχες τροφές!

Οι πρωτεΐνες αποτελούν απαραίτητο και ίσως, το βασικότερο συστατικό κάθε δίαιτας, αφού οι τροφές που τις περιέχουν, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά λίπους ενώ παράλληλα, δημιουργούν στον οργανισμό μας το αίσθημα του κορεσμού και μας βοηθούν να χάσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα περιττά κιλά. 



Επομένως, οι δίαιτες που έχουν ως βάση τις πρωτεΐνες μπορούν να δώσουν ένα πολύ γρήγορο αποτέλεσμα χωρίς να νιώθουμε συνεχώς πείνα. Αν θέλεις κι εσύ να ακολουθήσεις ένα τέτοιο διατροφικό πρόγραμμα, τσέκαρε παρακάτω τις τροφές με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και... καλά αποτελέσματα!

1.Χοιρινό φιλέτο:
 Φρόντισε να καταναλώνεις το χοιρινό χωρίς το περιττό λίπος. Έτσι, θα παίρνεις την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεσαι, αφού ένα φιλέτο χοιρινό περιέχει σχεδόν την ίδια ποσότητα με ένα φιλέτο κοτόπουλο.

2.Αυγά:
 Τα αυγά αποτελούν εξαιρετική τροφή αν θέλεις να φας κάτι και να νιώσεις χορτασμένη, χωρίς παράλληλα να έχεις πάρει πολλές θερμίδες.

3.Γιαούρτι και γάλα: 
Αυτά τα δύο προϊόντα είναι από τις κυριότερες πηγές πρωτεΐνης και αποτελούν βασικά στοιχεία μιας σωστής διατροφής. Φρόντισε να μην τα παραλείπεις.
Θέλεις να ακολουθήσεις δίαιτα με πρωτεΐνες; Αυτές είναι οι top 10 πρωτεϊνούχες τροφές!
4.Άπαχο τυρί: Τα άπαχα τυριά και κυρίως η μοτσαρέλα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών ανά θερμίδα σε αντίθεση με τα τυριά που είναι πλήρη σε λιπαρά. Αυτά δεν αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική πηγή πρωτεϊνών, αφού περιέχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό ανά γραμμάριο.

5.Ψάρι:
 Ειδικά ο τόνος, ο σολομός και ο βακαλάος έχουν υψηλή πρωτεϊνική αξία και αποτελούν τις καταλληλότερες επιλογές ψαριού, αν προσπαθείς να νιώσεις χορτάτη κατά τις περιόδους δίαιτας.

6.Στήθος γαλοπούλας:
 Το φιλέτο γαλοπούλας ή εναλλακτικά κοτόπουλου, και συγκεκριμένα το στήθος που δεν περιέχει καθόλου λίπος. Αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλεις να ακολουθήσεις μια δίαιτα βασισμένη στις πρωτεΐνες.

7.Μοσχαρίσιο φιλέτο: Φυσικά πάντα εννοούμε ένα κομμάτι που δεν θα περιέχει λίπος. Αν το φιλέτο είναι άπαχο μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για μια πρωτεϊνική δίαιτα.

8.Τόφου: 
Αν θέλεις να αποφύγεις γαλακτοκομικά και κρέατα, το τόφου είναι η πιο ιδανική επιλογή προκειμένου ο οργανισμός σου να πάρει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται.

9.Φασόλια: Αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας και να καταναλώσεις μόνο λαχανικά και φρούτα, τα φασόλια αποτελούν μια άριστη τροφή, αφού λόγω του υψηλού ποσοστού πρωτεΐνης που περιέχουν δεν θα σε κάνουν να πεινάσεις μετά από λίγη ώρα.
10.Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί εκτός από τη θρεπτική τους αξία περιέχουν μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης, αποτελώντας έτσι μια πολύ καλή επιλογή για το σνακ σου.