Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Οδηγός επιβίωσης για τις γιορτές

Τις ημέρες των γιορτών τα καλέσματα για φαγητό, σε φίλους και συγγενείς, αυξάνονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην ξέρετε πώς να τα διαχειριστείτε, ώστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση φαγητού.Όμως, δεν χρειάζεται να είστε αντικοινωνικοί και να αποφεύγετε τις εξόδους, διότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασκεδάσετε χωρίς ενοχές.
Πείτε ένα το πολύ δυο ποτήρια αλκοόλ. Ένας από τους καλύτερους  τρόπους για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, είναι να αποφύγετε τις κενές θερμίδες από τα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά. Προτιμήστε να πιείτε μια σόδα με λεμόνι, και από ποτά διαλέξτε ένα ποτήρι κρασί, που έχει τις λιγότερες θερμίδες.
Τα φαγητά που υπάρχουν σε πολλά πάρτι είναι συνήθως πολύ δελεαστικά. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα κεφτεδάκια, στα καναπεδάκια, στα τσιπς, στα κράκερ και στα διάφορα άλλα ορεκτικά;  Μην ανησυχείτε δοκιμάστε λίγο από όλα, και εάν θέλετε να φάτε και κυρίως πιάτο, τότε βάλτε λιγότερη ποσότητα. Επίσης, γεμίστε το μισό πιάτο σας με λαχανικά, ώστε να χορτάσετε, χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες.
Προτιμήστε άπαχη πρωτεΐνη. Σε πολλά τραπέζια που θα είστε καλεσμένοι, σίγουρα θα υπάρχουν άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, ή ψάρι. Αν αυτά τα φαγητά δεν είναι βουτηγμένα στις σάλτσες, τότε είναι μια πολύ καλή επιλογή, για να απολαύσετε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.
Μοιραστείτε το επιδόρπιο. Αν επιδόρπιο σας καλεί κοντά του πάση θυσίας! Τότε, δοκιμάστε να το μοιραστεί με τους φίλους ή το έτερο σας ήμισυ. Εφόσον, δεν το φάτε ολόκληρο θα γλιτώσετε πολλές θερμίδες και ταυτόχρονα θα απολαύσετε το γλυκό που τόσο επιθυμείτε. Αν από την άλλη, δεν είστε σε πάρτι κάθε βράδυ, τότε μερικές ατασθαλίες επιτρέπονται και δεν πρόκειται να ανέβουν οι αριθμοί της ζυγαριάς σας. Αφεθείτε λοιπόν, απολαύστε, και επιτρέψετε στον εαυτό σας την περιστασιακή απόλαυση.