Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Οι 4 τροφές που εξασφαλίζουν επίπεδη κοιλιά!

Πρόσθεσέ τις στην καθημερινή διατροφή σου για να εξαφανίσεις το λίπος στην κοιλιά, να περιορίσεις το φούσκωμα και να αποκτήσεις επίπεδο στομάχι.

Ανανάς


Η βρωμελίνη, το ένζυμο που βρίσκεται στον ανανά, βοηθάει σημαντικά τη λειτουργία της πέψης και ανακουφίζει από το φούσκωμα –με αποτελέσματα που γίνονται άμεσα ορατά και στη σιλουέτα σου. Μπορείς μάλιστα να τον συνδυάσεις με παπάγια –άλλο ένα εξωτικό φρούτο που βοηθάει στο ξεφούσκωμα.Μαραθόριζα

Έχει διουρητική δράση και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το νερό που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να παραμείνει στους ιστούς, προκαλώντας φούσκωμα και κάνοντας την κοιλιά να «πετάει». Παρόμοια δράση έχει και το σέλερι –οπότε μπορείς να διαλέξεις όποιο ταιριάζει περισσότερο στις γευστικές προτιμήσεις σου.


Τζίντζερ

Περιορίζουν τη συγκέντρωση αέρα και το μετεωρισμό του εντέρου. Μπορείς να το φας τριμμένο, σε μορφή σκόνης ή να πιεις τσάι με μια φέτα τζίντζερ. Το ίδιο ισχύει και για το δυόσμο.


Γιαούρτι

Απλό ή στραγγιστό, με πολλά ή με 0% λιπαρά, οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού μπορεί να κάνει θαύματα στη σιλουέτα και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Προσοχή όμως: είναι σημαντικό να περιέχει προβιοτικά, που βελτιώνουν τη λειτουργία της πέψης. Αναζήτησε στη συσκευασία τη λέξη «προβιοτικά» ή «καλλιέργεια γιαουρτιού».


shape.gr