Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου

Πέντε τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου - Δίνετε προσοχή στα μικρά γράμματα των συσκευασιών
1. Λευκά επεξεργασμένα άλευρα

Το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι έχει χάσει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του, ενώ έχει λευκανθεί με χλωριούχο αέριο, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ακόμη και θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Επίσης έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και θεωρούνται ακατάλληλα για τους διαβητικούς. Τα επεξεργασμένα προϊόντα σίτου και οι πατάτες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ), τα όσπρια και τα ακατέργαστα προϊόντα σίτου μέτριο ΓΔ και τα μη αμυλούχα λαχανικά (μπρόκολο, χόρτα) χαμηλό ΓΔ.

2. Ποπ κορν σε φούρνο μικροκυμάτων

Το ποπ κορν αρέσει σχεδόν σε όλους και είναι πράγματι πολύ βολικό να το βάζεις συσκευασμένο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Οι σακούλες που μπαίνουν στα μικροκύματα είναι επενδεδυμένες με υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ, ένα χημικό που χρησιμοποιείται στα τηγάνια Teflon και σχετίζεται με τη στειρότητα στις γυναίκες και με αυξημένους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά, στο πάγκρεας, στους όρχεις και το συκώτι.
3. Επεξεργασμένα κρέατα (αλλαντικά) 

Χοτ ντογκ, λουκάνικα, μπέικον και αλλαντικά περιέχουν υπερβολικό αλάτι και χημικά. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά επεξεργασμένα κρέατα έχουν 43% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα. Τα νιτρικά άλατα είναι οι μεγαλύτεροι ύποπτοι για καρκινογένεση.
4. Καπνιστά, τουρσί και αλμυρά

Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν νιτρικά άλατα, που μετατρέπονται σε N-nitroso, που σχετίζεται με υψηλό κίνδυνο καρκίνου κατά την πέψη. Τα καπνιστά κρέατα που είναι πλούσια σε λίπος ίσως οδηγήσουν σε ανάπτυξη του καρκίνου σε στομάχι και παχύ έντερο.
5. Σολωμός ιχθυοτροφείου 

Πάνω από το 60% του σολωμού που καταναλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από ιχθυοτροφεία. Οι σολωμοί αυτοί τρέφονται με χημικές ουσίες, αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα και άλλες γνωστές καρκινογόνες ουσίες, κάνοντας αυτά τα κατά τα άλλα θρεπτικά ψάρια όχι και τόσο υγιεινά. Μελέτες έχουν επίσης δείξει υψηλό αριθμό PCB και υδραργύρου στον οργανισμό τους.
Πηγή: www.lifo.gr