Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η προσωπικότητα επηρεάζει το βάρος

http://dignityzine.com/wp-content/uploads/2011/12/diet-woman.jpgΈχει συμβεί σε όλους: χάνουμε μερικά κιλά και αμέσως αισθανόμαστε υπέροχα. Μετά από λίγο όμως τα ξαναπαίρνουμε. Ποιο είναι το μυστικό να διατηρήσουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα;

Δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατροφή και την άσκηση. Η συμπεριφορά μας απέναντι στον προγραμματισμό και τους κανόνες έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους.


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Consumer Affairs, άλλες γυναίκες προτιμούν να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες για να αδυνατίσουν ενώ άλλες προτιμούν τις πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμόσουν εύκολα.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα βάσει συνεντεύξεων που πήραν από ένα σύνολο γυναικών.

Οι γυναίκες που δίνουν προτεραιότητα στις αυστηρές διαιτητικές αρχές καταφέρνουν να εντάξουν ένα σωστό προγραμματισμό στο πολυάσχολο πρόγραμμά τους. Από την άλλη, οι γυναίκες που βλέπουν τη δίαιτα ως τρόπο ζωής προτιμούν τις απλές καθημερινές συμβουλές.

Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στη δίαιτα, δηλώνουν οι ειδικοί. Όπως κάθε φαινόμενο που σχετίζεται με την υγεία, έτσι και στη δίαιτα αλληλεπιδρούν βιολογικοί, ψυχολογικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Κάθε γυναίκα πρέπει να προσαρμόζει τη δίαιτα που θα ακολουθήσει στις προσωπικές της ανάγκες και προτιμήσεις. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.