Είναι τόσο απλό!
1. Αμυλούχοι υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες που περιέχουν άμυλο πρέπει να καταναλώνονται νωρίς το πρωί έτσι ώστε να δώσουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός. Η ποσότητα τους είναι υψηλή σε σύγκριση με την περιεκτικότητα τους σε ίνες γι’ αυτό το λόγο θεωρούνται και πλούσιοι σε άμυλο.
- Ζυμαρικά ολικής αλέσεως
- Πλιγούρι βρώμης
- Γλυκοπατάτες
- Ψωμί ολικής αλέσεως
- Καστανό ρύζι
- Κινόα
- Καλαμπόκι
- αρακάς
2. Μη αμυλούχοι υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες χωρίς άμυλο είναι ιδανικοί για να καταναλώνονται αργά το απόγευμα σε μικρά γεύματα ή σνακ. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, περιορίζουν το αίσθημα της πείνας και βοηθούν έτσι ώστε να έχεις ένα πιο ισορροπημένο γεύμα.
- Μπρόκολο
- Λαχανάκια Βρυξελλών
- Λαχανικά (kale, σπανάκι, ρόκα, μαρούλι)
- Πράσινα φασόλια
- Αμύγδαλα
- Κουνουπίδι
- Τεύτλα
- Λαχανικά (όχι καλαμπόκι και αρακάς)