Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η δίαιτα 7 ημερών για να χάσεις κιλά αν σε παχαίνουν οι ορμόνες σου

Ακολούθησε τη διατροφή 1.300 θερμίδων που αποκαθιστά την ισορροπία ανάμεσα σε ορμόνες και κιλά. Σε 2 εβδομάδες θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις, καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών και τις λιγούρες.
Ποια είναι η σχέση ανάμεσα σε ορμόνες και κιλά; Για πολλές γυναίκες είναι μια σχέση… οργής, αφού οι ιδιαιτερότητες του ενδοκρινολογικού τους συστήματος είναι υπεύθυνες για την πρόσληψη έξτρα βάρους. Η ορμονική διατροφή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αντιμετωπίζει την αύξηση του βάρους που σχετίζεται με τις ορμόνες και θα σε βοηθήσει να χάσεις εύκολα τα περιττά κιλά.
Δες τη δίαιτα:

Πρωινό: Ισχύει για όλες τις ημέρες

• Ένα φρούτο της αρεσκείας σου 

• 200 γραμμ. άπαχο γιαούρτι ή 125 γραμμ. πλήρες γιαούρτι

• 30 γραμμ. δημητριακά, κατά προτίμηση βρόμη 

• Καφές ή τσάι σκέτο 

Καρυκεύματα

4 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και το γαρνίρισμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι ποσότητες που αναφέρονται στις συνταγές!

Ημέρα Πρώτη

Δεκατιανό 

200 γραμμ. βατόμουρα 

Μεσημεριανό

• 50 γραμμ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι 

• Γεμιστή πιπεριά (μία πιπεριά των 100 γραμμ. γεμιστή με ένα μείγμα από κολοκυθάκια σε κύβους, μαγειρεμένα στον ατμό, 100 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά τηγανισμένος χωρίς λάδι, μαϊντανό, 1 κ.γ. φυτική κρέμα γάλακτος) σερβιρισμένη σε φύλλα μαρουλιού και γαρνιρισμένη με 20 γραμμ. ηλιόσπορους 

• 200 γραμμ. σπανάκι στον ατμό ή μία μερίδα άλλου πράσινου λαχανικού της επιλογής σου.

Απογευματινό

1 ροδάκινο 200 γραμμ. 

Βραδινό

• 40 γραμμ. ψωμί σικάλεως 

• 100 γραμμ. μπούτι γαλοπούλας (μαγειρεμένο σε τηγάνι με μισό μήλο κομμένο σε φέτες, λίγο κάρυ και μυρωδικά) και σερβιρισμένο μαζί με μερικά φύλλα αντίδια γαρνιρισμένα με 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

• 200 γραμμ. ψητά λαχανικά.

Δεύτερη Μέρα

Δεκατιανό 

Ένα μήλο 200 γραμμ. 

Μεσημεριανό

• Σαλάτα με 100 γραμμ. σπαράγγια, 200 γραμμ. σπανάκι, 100 γραμμ. μοσχαρίσιο κρέας σε μπουκιές (όλα μαγειρεμένα στον ατμό) και 50 γραμμ. βλαστοί σόγιας, γαρνιρισμένοι με ginger και μαντζουράνα και 1 κ.γ. ελαιόλαδο

• 60 γραμμ. ψωμί σικάλεως 

Απογευματινό

200 γραμμ. φράουλες 

Βραδινό

• Πρασόσουπα (μαγειρεμένη σε ζωμό λαχανικών, 100 γραμμ. ψιλοκομμένα πράσα, 150 γραμμ. σουπιές ψιλοκομμένες και μία σκελίδα σκόρδο), γαρνιρισμένη με μία πρέζα θυμάρι και μαντζουράνα και 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

• 60 γραμμ. ψωμί σικάλεως 

• 200 γραμμ. λαχανικά εποχής γαρνιρισμένα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

Τρίτη Μέρα

Δεκατιανό

200 γραμμ. αχλάδια 

Μεσημεριανό

• 100 γραμμ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, μαγειρεμένο στον ατμό, γαρνιρισμένο με 1 κ.σ. φυτική κρέμα, τηγανισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι με μία πρέζα φρέσκο ginger, πασπαλισμένο με παπαρουνόσπορο και γαρνιρισμένο με φύλλα μαρουλιού 

• 50 γραμμ. βρασμένο ρύζι basmati 

• 200 γραμμ. ανάμεικτη σαλάτα με αγγουράκια , γαρνιρισμένη με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

Απογευματινό

200 γραμμ. δαμάσκηνα 

Βραδινό:

Σαλάτα με σιτάρι (60 γραμμ. μαγειρεμένο σιτάρι, 100 γραμμ. φρέσκο τόνο, κομμένο σε κύβους και μαγειρεμένο στον ατμό, 100 γραμμ. σέλινο ψιλοκομμένο, 100 γραμμ. ντοματάκια κομμένα στη μέση), γαρνιρισμένη με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Τέταρτη Μέρα

Δεκατιανό

200 γραμμ. φράουλες 

Μεσημεριανό

Χλιαρή σαλάτα με κουνέλι (100 γραμμ. μπούτι κουνελιού μαγειρεμένο στον ατμό, 50 γραμμ. λόλα, 50 γραμμ. αντίδια και 50 γραμμ. μαρούλι κομμένο σε λωρίδες, 100 γραμμ. σέλινο ψιλοκομμένο, 100 γραμμ. ραπανάκια στον ατμό, κομμένα σε κύβους, 20 γραμμ. ηλιόσποροι), καρυκευμένη με πιπέρι, αλάτι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

Απογευματινό

Ένα μήλο 150 γραμμ. 

Βραδινό

• Ινδικό ρύζι (150 γραμμ. γαλοπούλα στον ατμό, 50 γραμμ. μαγειρεμένο ρύζι basmati, 10 γραμμ. νιφάδες αμυγδάλου, μείγμα με ψιλοκομμένη ματζουράνα και ginger), καρυκευμένο με κουρκούμη και καυτερό κάρυ (διαλυμμένο σε χλιαρό νερό) και 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

• 200 γραμμ. ψητά λαχανικά

Πέμπτη Μέρα

Δεκατιανό

200 γραμμ. πορτοκάλι 

Μεσημεριανό

• 100 γραμμ. στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο σε τηγάνι μαζί με 100 γραμμ. σπανάκι, βρασμένο σε ζωμό λαχανικών, 20 γραμμ. ηλιόσπορους, μία πρέζα θυμάρι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

• Ανάμεικτη σαλάτα με λαχανικά εποχής 

• 50 γραμμ. ψωμί σικάλεως 

Απογευματινό

200 γραμμ. δαμάσκηνα 

Βραδινό

• Σούπα με κολοκυθάκια, όσπρια, κρέας και πράσα (50 γραμμ. ανάμεικτα όσπρια, 100 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους, 100 γραμμ. κολοκυθάκια, 50 γραμμ. σέλινο, 30 γραμμ. κρεμμύδια, 100 γραμμ. πράσα, σκόρδο και δάφνη), με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

• 100 γραμμ. ψητά λαχανικά με 1 κ.γ. ελαιόλαδο.

Έκτη Μέρα

Δεκατιανό

80 γραμμ. αβοκάντο

Μεσημεριανό

• Σαλάτα με σιτάρι και λάχανο (100 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους και μαγειρεμένο στον ατμό, 100 γραμμ. ψιλοκομμένο σέλινο, 50 γραμμ. λαχανάκια Βρυξελλών μαγειρεμένα στον ατμό, 20 γραμμ. ηλιόσποροι, μερικά φύλλα μαρουλιού) με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

• 200 γραμμ. ωμά λαχανικά εποχής περιχυμένα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

Απογευματινό

200 γραμμ. ροδάκινο 

Βραδινό

• Ανάμεικτη σαλάτα (με 100 γραμμ. ψιλοκομμένο ραντίτσιο, ψιλοκομμένα ραπανάκια, 50 γραμμ. γλιστρίδα, 150 γραμμ. ξιφία ψητό στη σχάρα και κομμένο σε κύβους) με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

• 40 γραμμ. ψωμ σικάλεως

Έβδομη Μέρα

Δεκατιανό

Ένα μήλο 200 γραμμ.

Μεσημεριανό

• Σούπα με αρνί (100 γραμμ. αρνίσιο μπούτι σε μπουκιές, 150 γραμμ. κολοκυθάκια, 50 γραμμ. μαρούλι, 1 πράσο, ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο και δεντρολίβανο) με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

• 60 γραμμ. ψωμί σικάλεως 

Απογευματινό

200 γραμμ. φράουλες 

Βραδινό

• 200 γραμμ. φιλέτο πέστροφας μαγειρεμένη στον ατμό, σερβιρισμένη πάνω σε σαλάτα νεροκάρδαμου (100 γραμμ.) και καρδιές αγκινάρας κομμένες σε φέτες (100 γραμμ.), περιχυμένο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο

• 60 γραμμ. ψωμί σικάλεως

• 200 γραμμ. ψητά λαχανικά της αρεσκείας σου γαρνιρισμένα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο
via

  • Πρωινό: Ισχύει για όλες τις ημέρες
  • Ημέρα Πρώτη