Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η δίαιτα 10 ημερών που εξαφανίζει το λίπος

Το δίαιτα 10 ημερών της γυμνάστριας Kim Lyons που κάνει τον οργανισμό να καίει περισσότερο λίπος χωρίς να κάνεις γυμναστική!

Η Kim Lyons είναι διάσημη γυμνάστρια στις ΗΠΑ και έχει γράψει πολλά βιβλία με προγράμματα fitness και αδυνατίσματος. Η συγκεκριμένη δίαιτα 10 ημερών είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κάψεις το λίπος και το σώμα σου να μεταμορφωθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Δεν περιλαμβάνει εξεζητημένες συνταγές ή αυστηρούς περιορισμούς, αλλά προτείνει μικρές αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες και αποτελείται από 4 βασικά βήματα:

Βήμα 1ο: Ο χυμός που καίει το λίπος

Η Kim Lyons προτείνει έναν χυμό που αποτοξινώνει τον οργανισμό, ενώ παράλληλα παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αποτελείται από νερό, γκρέιπφρουτ (πλούσιο σε βιταμίνη C), μανταρίνι (που βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου), αγγούρι (που δρα ως φυσικό διουρητικό) και μέντα (που τονώνει το σώμα και βοηθάει στην πέψη). Ο στόχος είναι να πίνεις τουλάχιστον 1 ποτήρι από το χυμό αυτό 3 φορές την ημέρα πριν κάθε γεύμα επί 10 μέρες.
Για να τον φτιάξεις, χτυπάς στο μπλέντερ 1 φέτα γκρέιπφρουτ, 1 μανταρίνι, ½ αγγούρι ξεφλουδισμένο, 2 φύλλα μέντας και ένα ποτήρι νερό.
Το πράσινο ρόφημα για λάμψη

Βήμα 2ο: Πράσινοι (αντί για καφέ) υδατάνθρακες

Όταν η Kim Lyons αναφέρεται σε καφέ υδατάνθρακες εννοεί όσους προέρχονται από ψωμί, μακαρόνια και γενικά ό,τι περιέχει αλεύρι ακόμα και ολικής άλεσης.
Αντί για αυτά προτείνει για 10 μέρες να καταναλώνεις μόνο υδατάνθρακες που προέρχονται από λαχανικά, όπως σπανάκι, μπρόκολο, φασολάκια, μαρούλι και κολοκυθάκια που επιπλέον είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Επίσης έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γι’ αυτό βοηθάνε να μη νιώθεις ότι χρειάζεσαι έξτρα ενέργεια το απόγευμα. Μερικές ιδέες για να αντικαταστήσεις με αυτές τις τροφές τους καφέ υδατάνθρακες είναι οι εξής:
  • Φτιάξε «παπαρδέλες» από κολοκυθάκι, κόβοντας τα κολοκύθια κατά μήκος σε πολύ λεπτές λωρίδες με το εργαλείο που ξεφλουδίσεις τα λαχανικά. Τα βράζεις για 3 λεπτά και τα σερβίρεις με σάλτσα ντομάτας.
  • Χρησιμοποίησε φύλλα από μαρούλι αντί για ψωμί στα σάντουιτς. Απλά τα γεμίζεις με φέτες βραστή γαλοπούλα και λαχανικά.

Βήμα 3ο: Τα μπαχαρικά που καίνε το λίπος

Η Kim προτείνει να προσθέτεις στα πιάτα που περιέχουν πρωτεΐνη τρία συγκεκριμένα μπαχαρικά που προσθέτουν πολύ ιδιαίτερη γεύση ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην καύση του λίπους.
Φτιάξε ένα μίγμα με τσίλι σε σκόνη,σιναπόσπορο (σπόρους μουστάρας) και κουρκουμά σε ίσες ποσότητες και άπλωσε δύο κουταλάκια του γλυκού σε κάθε μερίδα άπαχο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι κ.λπ. Τα συστατικά αυτά θα κάνουν το μεταβολισμό σου να πάρει φωτιά, καθώς οι σιναπόσποροι αυξάνουν τις καύσεις, όπως και η καψαικίνη που περιέχει το τσίλι, ενώ η κουρκουμίνη από τον κουρκουμά μειώνει την αύξηση του λιπώδους ιστού. Δες εδώ κι άλλα δέκα μπαχαρικά που καίνε το λίπος στην κοιλιά!
Ξεφορτώσου τα πολυκαιρισμένα μπαχαρικά

Βήμα 4ο: Το σνακ που σε αδυνατίζει

Αντί για οποιοδήποτε γλυκό ή αλμυρό σνακ, η Kim σου προτείνει όταν θέλεις να φας κάτι ανάμεσα στα γεύματα όσο κάνεις τη δίαιτα 10 ημερών το ποπ κορν κουνουπιδιού!
Πρόκειται για μικρές φουντίτσες από κουνουπίδι (που μοιάζουν με ποπ κορν, εξού και το όνομα) ψημένες στο φούρνο. Το κουνουπίδι έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και βοηθάει στη γρήγορα απώλεια βάρους. Για να το φτιάξεις κόψε σε μικρές φουντίτσες 1 κουνουπίδι, ρίξε λίγο λάδι και πιπέρι και ψήσε το στο φούρνο για 15-20 λεπτά.