Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

4 νόστιμες λιποδιαλυτικές τροφές που θα σας αλλάξουν το σώμα!


Αποκτήστε την σιλουέτα που επιθυμείτε, απολαμβάνοντάς τις
Με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει, πολλές φορές νιώθουμε ότι οι «σαμποτέρ» της δίαιτάς μας μάς περιμένουν, ανά πάσα στιγμή, στη γωνία. Για τις γυναίκες που υποκύπτουν ευκολότερα στους διατροφικούς πειρασμούς, έχουμε ευχάριστα νέα: κάποια από τα συνηθέστερα και νοστιμότερα χειμερινά τρόφιμα, εκτός από απολαυστικά, είναι και ωφέλιμα για την γραμμή μας. Θέλετε να μάθετε ποια;


1) Σοκολάτα
Φυσικά αναφερόμαστε στην μαύρη σοκολάτα υγείας, η οποία περιέχει δύο συστατικά γνωστά για την ικανότητά τους και ενισχύουν την λειτουργία του μεταβολισμού: την καφεΐνη, και τις αντιοξειδωτικές κατεχίνες. Προσέξτε μόνο να καταναλώνετε ένα μικρό κομμάτι κάθε μέρα γιατί η αγαπημένη μας σοκολάτα είναι και πλούσια σε θερμίδες.

2) Κανέλλα
Αυτή την εποχή την συναντάμε σε πολλά φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα πιάτα. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι, αφού το αγαπημένο μπαχαρικό είναι γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει την όρεξη του ανθρώπου που το καταναλώνει, και να ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.

3) Αχλάδια
Όποια ποικιλία κι αν προτιμήσετε, το σίγουρο είναι ότι τα αχλάδια, όπως και τα μήλα, είναι πλούσια σε πηκτίνη- ουσία η οποία αποτρέπει τον οργανισμό από το να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες λίπους.

4) Γαλοπούλα
Η πρωταγωνίστρια του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, αποτελεί το καλύτερο είδος πρωτεΐνης που μπορεί να καταναλώσει ο οργανισμός μας: την άπαχη. Οι άπαχες πρωτεΐνες, εκτός από το ότι δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, κάνουν τις καύσεις του οργανισμού μας να λειτουργούν γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός μας.

queen.gr