Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Η άσκηση νωρίς το πρωί, με άδειο στομάχι καίει περισσότερο λίπος!!


Νέες έρευνες έρχονται να αλλάξουν όσα ξέραμε
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι η σωστότερη διατροφή πριν πάμε στο γυμναστήριο προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Για να κάψουμε περισσότερο λίπος απαιτείτε να γυμναζόμαστε νωρίς το πρωί πριν φάμε οτιδήποτε. Η άσκηση με νερό και άδειο στομάχι καίει περισσότερο λίπος. Αν βέβαια στόχος μας είναι να γυμνάσουμε το σώμα μας , να αυξήσουμε αντοχές και ο αθλητισμός, χρειάζονται μεγάλα και θρεπτικά πρωτεινικά γεύματα.
Αυτό προέκυψε από έρευνα του πανεπιστηµίου του Birmingham. H απουσία υδατάνθρακα μας βοηθά να κάψουμε λίπος αμέσως πριν το πρωινό. Φυσικά η υπερβολές πρέπει να αποφεύγονται. Μιλάμε για προπονήσεις ήπιας μορφής άσκησης 15-30λεπτών. Αν παρατηρήσετε παρόλα αυτα  ζαλάδα, αδυναµία και έντονο αίσθηµα πείνας, καλό είναι να καταναλώνετε ένα ελαφρύ σνακ 15-30 λεπτά πριν από την προπόνηση.

Γενικά ας δούμε πως δουλεύει αυτή η μέθοδος...

Το πρωί πριν φάμε, τα επίπεδα του γλυκογόνου (αποθηκευμένοι υδατάνθρακες) στους μυς και στο συκώτι είναι παρά πολύ χαμηλά. Σαν αποτέλεσμα, όταν ξυπνήσουμε το πρωί, το γλυκογόνο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα μαζί με το ζάχαρο στο αίμα.
Αυτό είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να κάψουμε λίπος αντί για υδατάνθρακες, σαν ενεργεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι καίμε έως και 300% περισσότερο λίπος όταν κάνουμε αερόβιες ασκήσεις σε αυτό το περιβάλλον χαμηλού γλυκογόνου.
Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια και προτιμότερη πηγή ενέργειας για το σώμα. Όταν αύτη είναι σε μειωμένα επίπεδα το σώμα αναγκάζεται να δημιουργήσει ενέργεια από μια δευτερεύουσα πηγή, αποθηκευμένης ενεργείας! Το σωματικό λίπος.
Το δεύτερο πλεονέκτημα από την αερόβια το πρωί με άδειο στομάχι είναι το "afterburn" effect. Όχι μόνο καίμε λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά συνεχίζουμε να καίμε λίπος με ταχείς ρυθμούς και αφού έχουμε τελειώσει! Τέλος η πρωινή άσκηση αποτοξινώνει και μας δημιουργεί ευφορία για το υπόλοιπο της ημέρας!

http://www.queen.gr/