Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

9 μυστικά μόδας που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο αδύνατη !

Μάθε τα μικρά tips στο ντύσιμο που κάνουν μεγάλη διαφορά


Η αλήθεια είναι ότι, για να χάσεις βάρος δύο μόνο είναι τα πράγματα που μπορείς να κάνεις: να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή και να γυμνάζεσαι τακτικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές που όλες το ρίχνουμε λίγο έξω, και αυτό γίνεται αισθητό, καταρχήν στην εμφάνισή μας. 

Όσο δυσάρεστο κι αν είναι να συνειδητοποιούμε ότι το σώμα μας, δεν είναι στα καλύτερά του, σου έχουμε ευχάριστα: υπάρχουν μερικοί, έξυπνοι τρόποι να δείχνεις λεπτότερη επιλέγοντας, απλώς, τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ. Μάθε τους και χρησιμοποίησέ τους έξυπνα, για να δείχνεις πάντα στα καλύτερά σου!



1) Επένδυσε στα σωστά shapewear


Μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς για τα θαύματα που κάνουν Spanx και λοιποί κορσέδες, να νιώθεις λίγο περίεργα στην θέα τους (θυμίζουν έντονα εσώρουχα γιαγιάς) αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κάνουν δουλειά. Το σωστό κομμάτι shapewear πραγματικά κατανέμει ομοιόμορφα τον όγκο της περιοχής του σώματος που καλύπτει. Επίλεξε κομμάτια χωρίς ραφές που θα «μαζέψουν» γλουτούς, μηρούς και κοιλίτσα, και φοριούνται άνετα κάτω από τα πιο λεπτά, βραδινά υφάσματα.



2) Προτίμησε κομμάτια που επιμηκύνουν την σιλουέτα


Μείνε μακριά από ρούχα που προσθέτουν όγκο, όπως τα baggy σορτσάκια, οι midi φούστες σε ίσια γραμμή ή τα Capri παντελόνια. Προτίμησε σκουρόχρωμα jeans σε ίσια γραμμή, με λίγο stretch που επιμηκύνουν την σιλουέτα μας, ειδικά όταν συνδυάζονται με ψηλοτάκουνα, ankle boots ή και pointy flats. Για τοπ, προτιμήστε πιο μακριά πουκάμισα, blazers ή πλεκτά που δεν είναι υπερβολικά oversized. Όσον αφορά τις φούστες, μία pencil, μέχρι το γόνατο, αποτελεί, παγκοσμίως, την πιο κολακευτική επιλογή για κάθε γυναίκα. Είναι πολύ σημαντικό, για να δείχνεις πιο λεπτή, κάθε κομμάτι της ντουλάπας σου να έχει πάνω σου τέλεια εφαρμογή. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνεις καλύτερη φίλη με την μοδίστρα σου. 


3) Αγάπησε το total black

Το να φοράς μονόχρωμα outfits, για να φαίνεσαι λεπτότερη, είναι από τα κλασικότερα fashion tips που μπορούμε να σου δώσουμε- μάλλον το ξέρεις ήδη. Το total black look είναι το αποτελεσματικότερο, όσον αφορά την σιλουέτα μας, αλλά και το πιο chic. Υπάρχουν όμως, και άλλα σκούρα χρώματα που κάνουν καλή δουλειά, όπως το navy blue, το –πολύ hot- μπορντό και το σκούρο πράσινο. Το κλειδί για μονόχρωμες εμφανίσεις που αδυνατίζουν, είναι οι τέλειες, tailored σιλουέτες. Επένδυσε σε μία ωραία γόβα που θα «σηκώσει» το σώμα σου και θα κάνει τα ρούχα να πέφτουν καλύτερα πάνω του. Αναζήτησε γόβες με ελαφρώς pointy τελείωμα και λεπτό τακούνι που επιμηκύνουν το πόδι.



4) Δεν υπάρχει λόγος να ξεχάσεις τις maxi φούστεςΕίναι από τους μεγαλύτερους στυλιστικούς μύθους ότι οι γυναίκες μεκαμπύλες δεν μπορούν να φορέσουν maxi φούστες και φορέματα αφού, στηνπραγματικότητα, οι σωστές επιλογές μπορούν να δώσουν την εντύπωση ότιείσαι πιο ψηλή και λεπτή. Οι minimal επιλογές από σταθερά υφάσματαχαρίζουν πόντους ύψους, και συνδυάζονται ιδανικά με fitted tops. Ένα t-shirt και ένα cropped, δερμάτινο jacket είναι εξαιρετική επιλογή. Μείνεμακριά από φούστες με πιέτες, ογκώδεις τσέπες και μεγάλο λάστιχο στηνπεριοχή της ζώνης. Τέλος όσο πιο μακριά η φούστα, τόσο το καλύτερο.

5) Μην φοβάσαι τα ψηλόμεσα jeans

Μπορεί η φήμη τους να μην είναι η καλύτερη αλλά, όταν φορεθούν σωστά,ξεγελούν το μάτι, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα πόδια σου είναιμακρύτερα. Και εδώ, η επιλογή ενός τζιν, με λίγο stretch που«αγκαλιάζει» τις καμπύλες σου είναι η ιδανική. Φρόντισε να κάνειςαισθητή την μέση σου, βάζοντας, μέσα από το παντελόνι την μπλούζα σου ήεπιλέγοντας ένα ελαφρώς cropped top. Απόφυγε τα κομμάτια με πολλάκουμπιά ή λάστιχο και προτίμησε αυτά με φερμουάρ. 




6) Κάθετες ρίγες, οι καλύτεροί σου φίλοι

Μετά το total black, πρέπει να είναι το δεύτερο παλιότερο στυλιστικό trick. Οι κάθετες ρίγες δημιουργούν ψηλότερες σιλουέτες. Επιπλέον, είναι πολύ επίκαιρες, αυτή την στιγμή, που σημαίνει ότι στην αγορά θα βρεις πολλές, όμορφες επιλογές. Μιας και μιλάμε για ρίγες, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι μύθος ότι οι οριζόντιες δεν κολακεύουν τις πιο «γεμάτες» σιλουέτες. Σίγουρα, ένα bodycon φόρεμα με οριζόντιες ρίγες μπορεί να φορεθεί μόνο από πολύ skinny γυναίκες, αλλά μία κλασική μαρινιέρα, με την σωστή εφαρμογή, συνδυασμένη με ένα τζιν ή μία tailored φούστα κολακεύει κάθε σωματότυπο. 


7) Προτίμησε τις λεπτές ζώνες
Συνδύασε φορέματα και τουνίκ με λεπτές ζώνες που βοηθούν να τονίσεις την μέση σου με τον πιο κολακευτικό τρόπο. Μία πιο χοντρή ζώνη «κόβει» την σιλουέτα στα δύο. Αγαπημένο κόλπο των πιο στυλάτων, curvy κοριτσιών για τις εμφανίσεις του χειμώνα, είναι να συνδυάζουν το παλτό τους με μία λεπτή ζώνη σε έντονο print, όπως το λεοπάρ.


8) Τόνισε τα δυνατά σου σημεία με έντονα χρώματα 

Αν δεν θέλεις να καταφύγεις στο total black, προσπάθησε να καλύψεις τιςπροβληματικές περιοχές με κομμάτια σε μαύρο χρώμα, και τόνισε τα δυνατάσου σημεία με χαρούμενες, έντονες αποχρώσεις. Δεν τρελαίνεσαι για ταπόδια σου αλλά αγαπάς το πάνω μέρος του σώματός σου; Προτίμησε ένα μαύροπαντελόνι με σωστή εφαρμογή και συνδύασέ το με ένα πολύχρωμο τοπ. Γιανα καμουφλάρεις μπράτσα, στομάχι ή και γοφούς, κατέφυγε στην ασφαλήεπιλογή του μαύρου blazer, ή του oversized πλεκτού και ανάδειξε τα πόδιασου με ένα παντελόνι σε έντονα χρώματα, ή μία φούστα με bold prints.


9) Επένδυσε σε ένα σωστό σουτιέν


Ήξερες ότι πάνω από το 80% των γυναικών επιλέγουν το λάθος νούμεροσουτιέν; Κι όμως, μία τέτοια λεπτομέρεια, μπορεί να δώσει όγκο στο πάνωμέρος του σώματος. Το σωστό σουτιέν αφήνει τον απαραίτητο χώρο μεταξύμέσης και στήθους, που είναι απαραίτητος για πιο λεπτή εμφάνιση.



Πηγή