Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι Χειρότερες Συμβουλές Για Δίαιτα!

Δείτε μια λίστα με τις χειρότερες συμβουλές για δίαιτα.



  • Μην πιστεύετε τη μόδα της πείνας
Δεν πρέπει να είστε εύπιστοι όσον αφορά τα πρέπει και δεν πρέπει του φαγητού.
Ρίξτε μια ματιά στους πιο κοινούς μύθους περί δίαιτας και σώστε τον εαυτό σας από την κόλαση της πείνας.
  • Οι θερμίδες είναι θερμίδες
Όχι δεν είναι. 100 θερμίδες φρούτων δεν τίναι το ίδιο με 100 θερμίδες πατατάκια. Το φυσικό φαγητό είναι γεμάτο καλές θερμίδες απαραίτητες για μια ισορροπημένη δίαιτα ενώ το λιπαρό, επεξεργασμένο φαγητό έχει άχρηστες θερμίδες που δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από αύξηση βάρους.
  • Το πρωινό κάνει κακό
Δεν τρώτε πρωινό ώστε να γλιτώσετε τις θερμίδες; Θα ανακαλύψετε σύντομα πως το μεσημεριανό σας νωρίς και το βραδινό σας αργότερα έχει περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα μπορούσατε να έχετε πάρει νωρίς το πρωί.
Το να μην τρώτε το πρωί σημαίνει πως δεν θα έχετε πολλή ενέργεια μέσα στη μέρα και θα μειώσετε τη διάθεση αλλά και τις αντοχές σας.
  • Μην τρώτε junk
Το να αποφεύγεις κάθε είδους junk food κάνει καλό στην υγεία αλλά μόνο θεωρητικά. Όταν ζεις με τον κανόνα ‘όλα ή τίποτα’ τελικά έχεις στρες για όλες αυτές τις επιθυμίες που δεν μπορείς να ικανοποιήσεις. Οπότε που και που το junk κάνει καλό.
  • Κόψε τα λιπαρά
Οι χειρότερες συμβουλές για δίαιτα (2)
Σύμφωνα με το Harvard School of Public Health, δεν έχει να κάνει με τα λιπη αλλά με το είδος τους. Το λευκό ψωμί και το ρύζι δεν έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και προσθέτουν βάρος αν καταναλωθούν σε μεγάλη ποσότητα ενώ το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί είναι καλύτερα για την υγεία μας.
  • Στύψε τις βιταμίνες σου
Το να πετάς όλες τις βιταμίνες μέσα σε ένα στυμμένο χυμό είναι ένας πρακτικός τρόπος αλλά όταν πίνεις μόνο το χυμό χάνεις και ορισμένα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στη σάρκα του φρούτου.
  • Εθισμός στην αποτοξίνωση
Η αποτοξίνωση είναι μια από τις τρέλες που έχουν συζητηθεί πολύ αλλά η αλήθεια είναι πως το σώμα μας έχει το καλύτερο σύστημα detox, το πεπτικό μας σύστημα. Αν κόψετε το αλκοόλ και τις κακές τροφές η αποτοξίνωση είναι περιττή.
  • Χωρίς ζάχαρη
Τα χωρίς ζάχαρη προϊόντα μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα για την επιλογή μας αλλά να θυμάστε πως τα γλυκαντικά είναι εξίσου κακά. Οι έρευνες δείχνουν πως ο κίνδυνος να προκύψει Διαβήτης 2 αυξάνεται κατά 67% στους ανθρώπους που πίνουν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Προτιμήστε φρέσκους χυμούς. Ή, ακόμα καλύτερα, νερό.
  • Τα λιπαρά παχαίνουν
Υπάρχουν δύο είδη λιπαρών: τα καλά και τα κακά. Τα αβοκάντο, τα καρύδια και τα λιπαρά ψάρια -όπως ο σολωμός- περιέχουν υγιές λίπος που βοηθά την καρδιά. Αντιθέτως τα ανθυγιεινά λιπαρά φαγητά οδηγούν σε αύξηση βάρους και προβλήματα στην καρδιά. Μην κόψετε όλα τα λιπαρά γιατί τα καλά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας.
  • Να ναι καλά τα χάπια
Οι χειρότερες συμβουλές για δίαιτα (3)
Υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα διατροφής αλλά ποια από όλα αξίζει να πάρετε; Με λίγα λόγια, οι βιταμίνες δεν θα είναι ποτέ τόσο καλές όσο αυτές που περιέχονται στις τροφές οπότε είναι τεράστιο λάθος το να πιστεύετε πως με μερικά χάπια θα συμπληρώσετε το κενό που αφήνετε με την κακή διατροφή σας.
Οι εξαιρέσεις στον κανόνα είναι το φολικό οξύ και η βιταμίνη D που αξίζει να την πάρετε σε κάψουλα μια που ο οργανισμός χρειάζεται βοήθεια για να παράγει αυτές τις ουσίες.
  • Τέρμα τα σνακ
Δεν είναι κακό να μασουλάτε μερικά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ίσα ίσα που διατηρεί την πείνα υπό έλεγχο ώστε να μην τρώμε παραπάνω στα κανονικά γεύματα. Το θέμα είναι τι θα επιλέξετε και σε τι ποσότητα θα τα φάτε. Αφήστε τα μπισκότα και τα παγωτά και επιλέξτε φρούτα, ξηρούς καρπούς και γιαούρτι καλύτερα.


Πηγή: msn.com