Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πως να κάνεις δίαιτα αποτοξίνωσης

Χάσε βάρος γρήγορα, νιώσε άμεσα καλύτερα και καθάρισε τον οργανισμό σου με μια detox δίαιτα.


Εάν τον τελευταίο καιρό έτρωγες φαγητά σε μεγάλη ποσότητα αλλά κυρίως με κακή ποιότητα, αυτό που χρειάζεσαι είναι μια διαίτα που θα σε επαναφέρει στο κανονικό σου βάρος (ή και παρακάτω) και θα αναζωογονήσει το σύστημά σου. 

Οι τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί στον οργανισμό σου θα φύγουν και θα νιώσεις αμέσως την ενέργεια και τη διάθεση σου να ανεβαίνει. 

Πως θα την κάνεις;

1. Αγκάλιασε τον υγιεινό τρόπο ζωής. Ξεκίνα να διαβάζεις για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και το πως μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου και να σου φέρει μακροζωία. 

2. Με φυσικά προϊόντα. Θα τα βρεις στα καταστήματα με βιολογικά είδη και οργανικές τροφές. Αυτές θα σε προφυλάξουν από τα συντηρητικά και τα βλαβερά στοιχεία των κατεργασμένων τροφών. 


3. Με φυσικούς χυμούς. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε έναν αποχυμωτή για να φτιάχνεις φρέσκους χυμούς γεμάτους βιταμίνες. Προσοχή όμως γιατί μερικά φρούτα έχουν ζάχαρη και σε μεγάλη ποσότητα μπορούν να σε παχύνουν!

4. Μείνε μακριά από το αλκοόλ. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αισθανθείς άσχημα, καθώς σε ένα άδειο και καθαρό στομάχι δεν θα έχει καλά αποτελέσματα

5. Απόφυγε τα φάρμακα. Αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος να τα πάρεις, θα επιβαρύνουν τα όργανά σου και θα χαλάσουν τη διάθεσή σου. 

6. Με τη βοήθεια του νερού. Πίνε τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα, καθώς θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις τον οργανισμό σου. Επιπλέον θα βοηθήσει πολύ το συκώτι και τα νεφρά σου. 

7. Ξεκουράσου. Όσο κάνεις detox δίαιτα, δεν πρέπει να καταπονείς το σώμα σου. Πέρνα τον χρόνο σου διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ταινία και άσε τις δουλειές του σπιτιού για άλλη φορά.

8. Ξεκίνα αργά. Αν δεν την έχεις ξανακάνει, μπορεί στην αρχή να αισθανθείς άσχημα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να την συνηθίσει και μην πιέζεσαι αν δεις πως πραγματικά δεν νιώθεις καλά.

9. Προετοιμάσου για τις παρενέργειες. Είναι λογικό πως όταν αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου θα πάθει στην αρχή σοκ. Είναι πιθανό να αισθανθείς ναυτία, πονοκέφαλο και να μην έχεις όρεξη. Αυτό κρατάει λίγες μόνο μέρες. Επίσης μπορεί να έχεις κακή αναπνοή, λόγω της αλλαγής στις διατροφικές σου συνήθειες. 

10. Ετοιμάσου για περισσότερη ενέργεια. Και περισσότερη πείνα, αμέσως μόλις τελειώσεις την αποτοξίνωση. Ξεκίνα να τρως κανονικά, χωρίς υπερβολές. 

πηγή