Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Χάσε κιλά και αύξησε ενέργεια και μνήμη με την αλκαλική δίαιτα της Victoria Beckham

Η σωστή διατροφή πέρα από την απώλεια κιλών μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση της ενέργειας, της μνήμης, στη μείωση του πρηξίματος, στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και στην πρόληψη πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος.
Η νέα αλκαλική δίαιτα «Honestly Healthy Alkaline Programme»  που έρχεται από την Αμερική και ανάμεσα στους διάσημους υποστηρικτές της είναι και η Victoria Beckham, υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών και σημαντική βελτίωση στα επίπεδα της ενέργειας και της μνήμης.

Δημιουργοί της είναι η διατροφική θεραπεύτρια, Vicki Edgson και η σεφ οργανικής διατροφής, Natasha Corrett και βασίζεται στην καθημερινή πρόσληψη 80% αλκαλικών τροφών και 20% όξινων με σκοπό τη διατήρηση του pH του σώματος μεταξύ των επιπέδων 7,35 και 7,45.

Πιο συγκεκριμένα, οι τροφές χωρίζονται σε αλκαλικές και όξινες μετά τη διάσπασή τους στο στομάχι.Ξηροί καρποί, φρέσκα φρούτα όπως σύκα, grapefruit, lime και λαχανικά, όπως παντζάρια, σπανάκι, κουνουπίδι, αγκινάρες κ.α είναι αλκαλικές τροφές που διασπώνται και χωνεύονται εύκολα από τον οργανισμό.


Η συγκεκριμένη δίαιτα απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος, ψαριού, καφεΐνης, ζυμαρικών, αναψυκτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.Επιπλέον, πέρα από το είδος των τροφών δίνεται βάση και στον τρόπο μαγειρέματος τους. Στο βιβλίο μαγειρικής «Honestly Healthy» υπάρχουν πολλές συνταγές που βασίζονται στον αλκαλικό τρόπο διατροφής.