Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Οι 5+1 τροφές που πολεμούν την κυτταρίτιδα

Ποιες είναι οι τροφές-σύμμαχοι κατά της όψης του φλοιού πορτοκαλιού; Βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, κι όμως δεν γνωρίζουμε τα θρεπτικά τους συστατικά που καταπολεμούν μεταξύ άλλων και την κυτταρίτιδα.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε νερό, κατά 92%! Έτσι, βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος, κρατώντας τη λειτουργία των κυττάρων σε υψηλά επίπεδα και προλαμβάνει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Μύρτιλο

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες και βιταμίνη C, πράγμα που οδηγεί σε ένα υγιές δέρμα, αφού δημιουργείται ένας ισχυρός ιστός κολλαγόνου, χωρίς να σπάει ή να οξειδώνεται.

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια πηγή λεκιθίνης, η οποία μεταξύ άλλων βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων.

Τομάτες

Η πάστα τομάτας περιέχει υψηλά επίπεδα λυκοπενίου. Το λυκοπένιο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, βοηθώντας στην αποτροπή της καταστροφής του κολλαγόνου.

Ανανάς

Έχει βιταμίνη C, που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Έχει βιταμίνη K, που βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η βρομελίνη που περιέχει διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βελτιώνει την κυκλοφορία.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται στο σπανάκι, βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση και την ομαλή όψη του δέρματος μειώνοντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

με πληροφορίες από το gamospecialvia