Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ποιες βραδινές συνήθειες σε βοηθούν να χάσεις πιο γρήγορα κιλά;;;


Στην προσπάθεια να χάσουμε τα περιττά κιλά πολλές φορές, σχεδόν συνέχεια για την ακρίβεια, ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με αρκετά εμπόδια που πάνε να μας βγάλουν από το σωστό δρόμο, τα οποία δεν σταματούν όταν επιστρέφουμε σπίτι.
Για αυτό και ένα βράδυ στο σπίτι μπορεί να καταστρέψει όλη την προσπάθεια που κάναμε μέσα στην ημέρα για να μείνουμε μακριά από πειρασμούς, καθώς μια εκπομπή στην τηλεόραση, ο καναπές και ένα γεμάτο μπολ πατατάκια φτάνουν για να στείλουν τη δίαιτα περίπατο. Αν λοιπόν θέλετε να μείνετε σπίτι σας απόψε (και οποιοδήποτε άλλο βράδυ) χωρίς να πέσετε σε διατροφικές παγίδες, υιοθετήστε αυτές τις τρεις συνήθειες:
1. Μην φάτε τίποτε άλλο μετά το βραδινό: είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν δεν κοιμάστε σύντομα μετά το βραδινό γεύμα, να το ρίξετε στα σνακ μέχρι να πάτε για ύπνο. Αν το κάνετε περισσότερο ως συνήθεια, μηχανικά, προσπαθήστε να απασχοληθείτε με κάτι άλλο και να μείνετε μακριά από την κουζίνα.
2. Διαλέξτε προσεκτικά το σνακ σας: αν τρώτε νωρίς βραδινό τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πεινάσετε πριν πάτε για ύπνο, για αυτό και δεν πειράζει αν φάτε ένα ελαφρύ σνακ. Η λέξη κλειδί εδώ, ωστόσο, είναι το «ελαφρύ». Φροντίστε να μην φάτε κάτι που θα σας βαρύνει και θα προκαλέσει αναταραχές στον ύπνο σας ή που θα ακυρώσει τις προσπάθειες που κάνατε μέσα στην ημέρα.
3. Ετοιμαστείτε για έναν χορταστικό ύπνο: το να κοιμάσαι τις σωστές ώρες που χρειάζεται ο οργανισμός σου κάθε βράδυ, όχι μόνο σου δίνει ενέργεια για την προπόνησή σου την επόμενη ημέρα αλλά βάσει ερευνών, όσοι δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να τρώνε περισσότερο από αυτούς που κοιμούνται και το απολαμβάνουν. Ένας παλιός, καλός και πάντα αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε ένα καλό ωράριο ύπνου είναι να διαβάζετε ένα βιβλίο κάθε βράδυ και να πίνετε μια κούπα τσάι.