Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κάνε τη ΔΙΑΙΤΑ του bikini και χάσε τα τελευταία κιλά πριν βγεις παραλία! (Από τη διαιτολόγο Βάσω Βαγιώτα)

Λίγο που μπήκε η άνοιξη, λίγο ο καλός καιρός, λίγο τα μαγιό που βλέπουμε ήδη στα μαγαζιά μας έχουμε βάλει στο pre summer mood! Έλα όμως που εσύ θες να χάσεις τα τελευταία περιττά κιλά που σε βασανίζουν και έχεις αγχωθεί. Ειδικά αν βλέπεις το τοπικό λίπος σε σημεία που κυρίως βάζουμε εμείς οι γυναίκες (μέση, κοιλιά, γλουτούς, περιφέρεια) σου ‘ρχετε να σταματήσεις να τρως τελείως.
Είναι όμως αυτός σωστός τρόπος για την ασφαλή απώλεια κιλών; Ο οποιοσδήποτε τρόπος δίαιτας, που απαγορεύει ομάδες τροφίμων (πχ. υδατάνθρακες), είτε υπάρχει αποχή από το φαγητό, είναι ανορθόδοξος και το μόνο που μπορείς να πετύχεις είναι μείωση υγρών και μυϊκής μάζας και όχι λίπους που ουσιαστικά πρέπει να χάσεις. Δίαιτα είναι ο σωστός τρόπος διαβίωσης. Αυτό αφορά την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την ψυχολογική μας κατάσταση! Άρα δίαιτα δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα διατροφής. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι δεν είναι ανάγκη να στερηθείς τίποτα για να κάνεις διατροφή. Αρκεί όλα να είναι με μέτρο!
Σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων και αλλεργιών συμβουλέψου έναν διαιτολόγο ή τον γιατρό σου. Το διαιτολόγιο που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν, θα σου δώσει ιδέες για το πώς θα συνεχίσεις τη διατροφή σου αλλά θα σε κάνει να αλλάξεις και τις διατροφικές σου συνήθειες. Αυτό το καλοκαίρι εσύ θα είσαι αυτή που θα ξεχωρίσει. Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να το θέλεις! Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ξεχωριστές ενεργειακές ανάγκες και καλό θα είναι να συμβουλευτείς έναν διαιτολόγο για εξατομικευμένο διαιτολόγιο.
Χρήσιμες συμβουλές
• Μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα. Επίσης μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.
• Πιες πολύ νερό, από 1,5 λίτρο την ημέρα και πάνω.
• Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.
• Όπου βλέπεις «φλ» εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.
• Μπορείς να αλλάξεις το δεκατιανό με το απογευματινό μεταξύ τους, στην ίδια μέρα όμως.
• Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.
• Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα!
diet-planΑπό τη διαιτολόγο Βάσω Βαγιώτα
joytv.gr