Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Κατερίνα Καινούργιου: Έτσι φτιάχνει κορμί για το καλoκαίρι

Η αγαπημένη μας παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, μέσα από το προσωπικό της μπλογκ της στο yupiiii.gr αποκαλύπτει τα μυστικά της για άψογο σώμα το καλοκαίρι.
Τι προτείνει η Κατερίνα:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αγαπήσετε το σώμα σας. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, πρέπει να πειστείτε ότι είστε όμορφη χωρίς να αφήνετε τις ατέλειές σας να σας επηρεάζουν αρνητικά. Πιστέψτε με, κάθε γυναίκα, ακόμα και η φαινομενικά πιο τέλεια, έχει «ψεγάδια», τα οποία όμως δεν την κάνουν λιγότερο όμορφη. Όπως σας έχω ξαναπεί άλλωστε, το μυστικό είναι να τονίζουμε τα ωραία μας σημεία και να κρύβουμε με έξυπνο τρόπο τις ατέλειές μας”.

Έξυπνα tips:
  • Κόψε το αλάτι. Το ξέρω ότι μπορεί να σας είναι δύσκολο, αλλά περιορίστε το όσο πιο πολύ μπορείτε. Προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να έχετε ανεπιθύμητα πρηξίματα. Σας το λέω από προσωπική εμπειρία, η διαφορά που θα δείτε στο σώμα σας είναι εντυπωσιακή.
  • Πίνετε πολύ νερό ή άλλα ροφήματα χωρίς θερμίδες (όπως σας έχω ξαναπεί, εγώ λατρεύω το πράσινο τσάι). Στο εμπόριο κυκλοφορούν και διάφορα κρύα αφεψήματα, πολύ γευστικά και χωρίς θερμίδες. Προσωπικά, καταναλώνω τουλάχιστον δύο λίτρα νερό τη μέρα. Αν δεν μπορείτε το σκέτο νερό, προσθέστε μέσα λίγο χυμό από εσπεριδοειδή.
  • Ιδρώστε, ιδρώστε, ιδρώστε! Από τότε που έβαλα τη γυμναστική στη ζωή μου (και συγκεκριμένα τη μέθοδο pilates), η διαφορά στο σώμα μου είναι εμφανής. Αν υπάρχει η δυνατότητα, προτιμήστε την πρωινή γυμναστική που είναι ιδανικός τρόπος για να ξυπνήσετε το σώμα σας και να κάνετε το μεταβολισμό σας να δουλεύει καλύτερα.

  • SOS: Μειώστε αισθητά το αλκοόλ. Αντί για ένα κρασάκι την ημέρα προσπαθήστε να το περιορίσετε σε μία με δυο φορές την εβδομάδα.
  • Ξέρω ότι σας προβληματίζει πολύ το θέμα κυτταρίτιδα. Για να σας καθησυχάσω λίγο, θα σας πω ότι ελάχιστες γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την περιορίσουμε αισθητά. Πέρα από τις κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο (κάποιες από αυτές είναι πολύ αποτελεσματικές), έχει αποδειχτεί ότι το λεμφικό μασάζ λειτουργεί πολύ δραστικά. Προσπαθήστε να κάνετε μία φορά την εβδομάδα σε κάποια ειδικευμένη αισθητικό. Μπορείτε να το βρείτε και σε πολύ προσιτή τιμή.
  • Πρόσφατα ανακάλυψα τη δύναμη της βιταμίνης Α (τη βρίσκετε στα φαρμακεία και απαλύνει αισθητά τους κυματισμούς στους γλουτούς)