Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

15 λεπτά σχοινάκι αρκούν για αδυνάτισμα σε... χρόνο μηδέν! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ!

Η γυμναστική είναι μια δραστηριότητα που πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να κάνουμε με... το ζόρι! Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να την κάνετε πιο διασκεδαστική, πιο αποτελεσματική και λιγότερο κουραστική. Αν θέλετε να χάσετε εύκολα πόντους χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο κάθε μέρα στην άσκηση, κάντε το εξής απλό: Πάρτε ένα σχοινάκι και επαναλάβετε μερικές πολύ απλές ασκήσεις για 15 λεπτά την ημέρα. Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν!

Βήμα πρώτο: Απλά πηδηματάκια

Κρατήστε το σχοινάκι στα χέρια σας και περάστε το πάνω από το κεφάλι σας. Πηδήξτε και με τα δυο πόδια, δεν χρειάζεται να πηδήξετε ψηλά. Συνεχίστε για ένα λεπτό, στην συνέχεια κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε πέντε φορές.

Βήμα δεύτερο: Πηδηματάκια με τρέξιμο

Κρατήστε το σχοινάκι στα χέρια σας και περάστε το πάνω από το κεφάλι σας. Πηδήξτε εναλλακτικά μια με το ένα και μια με το άλλο πόδι, σαν να τρέχετε στον δρόμο. Συνεχίστε για ένα λεπτό, στην συνέχεια κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε πέντε φορές. 


Βήμα τρίτο: Πηδηματάκια σε εναλλαγή

Κρατήστε το σχοινάκι στα χέρια σας και περάστε το πάνω από το κεφάλι σας. Κάντε 8 φορές πηδηματάκια στα οποία θα προσγειωθείτε στο ένα πόδι και μετά άλλα οχτώ που θα προσγειωθείτε στο άλλο πόδι. Συνεχίστε για ένα λεπτό, στην συνέχεια κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε πέντε φορές. 

Βήμα τέταρτο: Ψηλά το γόνατο

Κρατήστε το σχοινάκι στα χέρια σας και περάστε το πάνω από το κεφάλι σας. Κάντε εναλλακτικά πηδηματάκια αλλά αυτή την φορά σηκώστε ψηλά και το γόνατο. Συνεχίστε για ένα λεπτό, στην συνέχεια κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε πέντε φορές. 

Βήμα πέμπτο: Πηδηματάκια αντοχής

Κάντε είτε τα απλά πηδηματάκια είτε εκείνα που εναλλάσσουν τα πόδια, για πέντε λεπτά χωρίς να σταματήσετε! Αν κουραστείτε κάντε ένα μικρό διάλειμμα και συνεχίστε ξανά. 

Πηγή: realsimple.com
 http://www.mama365.gr/