Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο είναι το μυστικό υγείας και ομορφιάς των σταρ;

Οι celebrities ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γκουρού του wellness: εντάσσουν στη διατροφή, αλλά και την καθημερινή ιεροτελεστία περιποίησης της επιδερμίδας τους το έλαιο καρύδας. Δείτε γιατί.


Η Μιράντα Κερ προσθέτει πάντα μερικές κουταλιές στο πράσινο τσάι που πίνει, η Ζιζέλ το θεωρεί πολύτιμο σύμμαχο για το δέρμα της, ενώ ο Dr. Oz έχει αφιερώσει ολόκληρες εκπομπές στα πολλαπλά οφέλη του. Ο λόγος για το έλαιο καρύδας, που προέρχεται από το γνωστό τροπικό καρπό.

Πριν από χρόνια είχε ενοχοποιηθεί για διάφορα προβλήματα υγείας εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λίπη. Πλέον όμως οι συγκεκριμένες ουσίες δεν θεωρούνται υπεύθυνες για καρδιαγγειακές παθήσεις. Τι έχει, λοιπόν, να κερδίσει όποιος συμπεριλάβει το περίφημο coconut oil στο μενού αλλά και το μπουντουάρ του;
Δίνει ενέργεια: Το λαουρικό οξύ, το βασικότερο από τα κορεσμένα λιπαρά που συναντάμε στο έλαιο καρύδας, μεταβολίζεται στο συκώτι και μετατρέπεται άμεσα σε ενέργεια από τα κύτταρα, διεγείροντας το μεταβολισμό. 
Ασπίδα κατά των βακτηρίων: Ο τροπικός καρπός έχει αντιφλεγμονώδη δράση λόγω των φαινολών που περιέχει. Μάχεται, λοιπόν, τα μικρόβια και οτιδήποτε απειλεί τον οργανισμό με φλεγμονή. Επίσης θεωρείται άριστο μέσο πρόληψης της ακμής. 
Φυσικό αντιηλιακό: Το έλαιο καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε και γλυκερίνη. Έτσι από τη μια βοηθά στο μαύρισμα της επιδερμίδας, ενώ από την άλλη δρα ως ισχυρό φίλτρο προστασίας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία. 
Νόστιμο: Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, το coconut oil προσφέρεται και για μαγειρική. Έχει πλούσια γεύση, είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες (ενδείκνυται, δηλαδή, για τηγάνισμα), ενώ ταιριάζει ιδανικά τόσο με πουλερικά και ψάρια όσο και με λαχανικά, αφήνοντας μια τροπική επίγευση.
Ενυδατώνει: Θεωρείται πρώτης τάξεως καθαριστικό για το πρόσωπο, αφού απομακρύνει τα κατάλοιπα του μακιγιάζ, αλλά και τους βλαβερούς ρύπους. Παράλληλα εξασφαλίζει επαρκή ενυδάτωση, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην ανάπλασή του.