Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Επιχείρηση: Αδυνάτισμα... στο γραφείο - Τα tips για να τα καταφέρεις

Λίγοι είναι αυτοί που εργάζονται σε μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν εστιατόριο και μπορούν να επιλέξουν υγιεινό μεσημεριανό φαγητό. Οι περισσότεροι δουλεύουν σε γραφείο και τρώνε κάτι γρήγορο στο πόδι ή παραγγέλνουν από διάφορα fast foods και ψητοπωλεία. Και όμως, μπορούν και αυτοί να φάνε έξυπνα, χωρίς να καταναλώσουν πολλές περιττές θερμίδες. Με ποιο τρόπο?
1. Φτιάξε το σάντουιτς σου με ψωμί ολικής άλεσης αντί για λευκό και προτίμησε τυριά και αλλαντικά χαμηλά σε λιπαρά. Για παράδειγμα, μη βάλεις λουκάνικα ή μπέικον, αλλά γαλοπούλα και κοτόπουλο. Προτίμησε μουστάρδα ή κέτσαπ αντί για μαγιονέζα και πρόσθεσε πολλά λαχανικά, μαρούλι, λάχανο, ντομάτα, αγγούρι κτλ. Καλή επιλογή είναι και ο σολωμός, που είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών.
2. Μπορείς επίσης να φας σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο, αντί για σαλάτα του σεφ που έχει πολλές θερμίδες.
3. Αν θες να φας από το ψητοπωλείο της γωνίας, πάρε ψητό κρέας με σαλάτα και ρύζι αν έχει, αντί για σουβλάκια και τηγανιτές πατάτες. Συνόδευσε το μεσημεριανό με χυμούς από φρούτα, νερό ή πράσινο τσάι που θα σου δώσει ενέργεια να συνεχίσεις τη δουλειά, αντί για αναψυκτικά τύπου κόλα.
4. Αν θες κάτι να τσιμπολογάς στο γραφείο, πάρε φρέσκα φρούτα από το σπίτι, κουλούρι με σουσάμι ή κριτσίνια ολικής, αντί για τυροπιτάκια από το φούρνο δίπλα.