Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Να τι συμβαίνει στον οργανισμό σας μετά την κατανάλωση μιας μπίρας

Η μπίρα είναι χωρίς αμφιβολία το ποτό του καλοκαιριού, καθώς είναι άκρως δροσιστική και γευστική, ενώ αποτελεί την καλύτερη πρόταση για την ώρα που χαλαρώνετε στην παραλία.



Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό σας κάθε φορά που πίνετε μια μπίρα; Τι γίνεται στο σώμα σας αμέσως μετά την κατανάλωση του εν λόγω ποτού; Μια σχετική μελέτη του alcoholgifts.co.uk φανερώνει την ακριβή επίδραση που έχει η μπίρα στο ανθρώπινο σώμα και σίγουρα δεν είναι όσο ευχάριστη νομίζατε.


Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που ήρθαν στη φόρα, πέντε λεπτά αφότου πιείτε μια γουλιά του συγκεκριμένου ποτού, το αίμα απορροφά αμέσως το αλκοόλ, το οποία αρχίζει να ταξιδεύει στον οργανισμό σας, επηρεάζοντας τον εγκέφαλο και τους μυς σας. Στα 10 επόμενα λεπτά, ο οργανισμός αναγνωρίζει ως δηλητήριο το αλκοόλ και προσπαθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί να το διασπάσει και να το αποβάλει. Μάλιστα, καλό είναι να γνωρίζετε πως το διάστημα μεταξύ 45 και 90 λεπτών από την κατανάλωση μπίρας, είναι αυτό που τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα βρίσκονται στα ύψη.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το infographic:


E-Radio.gr Daily