Τι πιο εύκολο από μια μεσογειακή ομελέτα με ντομάτες και φέτα στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σου. Ετοιμασέ την γρήγορα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4-6 λεπτά
Υλικά για 1 ομελέτα (2 μερίδες)
6 μεγάλα άσπρα αβγά
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1/2 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 κουτ. σούπας φέτα θρυμματισμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Βάλε πολύ λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ζέστανέ το στη φωτιά. Χτύπησε τα αβγά με τη ρίγανη. Ρίξε το μείγμα στο σκεύος και άφησέ το να τηγανιστεί για 3-5 λεπτά, μέχρις ότου η ομελέτα να ψηθεί καλά σε όλα τα σημεία. Φρόντισε στη διάρκεια του ψησίματος να ανασηκώνεις με μια σπάτουλα τις άκρες της για να μην κολλήσει.
- Πρόσθεσε από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και τη φέτα. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, γύρισε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και άφησέ τη να ψηθεί ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η φέτα. Αλατοπιπέρωσε, κόψε την ομελέτα στα δύο και σέρβιρέ την.
Διατροφική ανάλυση (ανά μερίδα – 1/2 της ομελέτας): θερμίδες 109, πρωτεΐνες 50% (14 γραμμ.), λιπαρά 30% (5,6 γραμμ.), υδατάνθρακες 20% (5 γραμμ.), φυτικές ίνες 1 γραμμ.