Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Tα μυστικά των αδύνατων γυναικών

Χρειάζεται και κάτι άλλο εκτός από καλό μεταβολισμό.


Δεν ζυγίζονται συνέχεια
Ούτε θα μετρήσουν ποτέ πόσους πόντους πήραν στη μέση μετά από εκείνο το cheeseburger. Και αν τύχει να πάρουν μερικά κιλά παραπάνω, δεν θα πέσουν σε κατάθλιψη (και, σίγουρα δεν θα γκρινιάξουν στις φίλες τους).

Εμπιστεύονται ό,τι τους λέει το σώμα τους
Τρώνε όταν πεινάνε, σταματάνε να τρώνε όταν χορταίνουν και θα φάνε και εκείνη τη σοκολάτα γάλακτος άμα τη λιγουρευτούν. Όταν δεν νιώθεις πως στερείσαι κάτι, είναι δύσκολο να κάνεις υπερβολές στην τελική.

Δεν τρώνε ανάλογα με τη διάθεσή τους
Όταν είναι στεναχωρημένες μένουν μακριά από το ψυγείο και όταν είναι χαρούμενες δεν το γιορτάζουν με αλκοόλ και fast food.

Δεν νιώθουν ενοχές
Ούτε έχουν τις τέλειες διατροφικές συνήθειες, ούτε νιώθουν ενοχές όταν ξεφεύγουν από το πρόγραμμα, ούτε  θα τρέξουν στη ζυγαριά αμέσως μετά για να δουν τη ζημιά που έκαναν. Τρώνε ό,τι θέλουν και το ευχαριστιούνται.

Δεν εμπιστεύονται τις συμβουλές δίαιτας
«Μην τρως το βράδυ», «να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες», «να τρως έξι γεύματα τη μέρα» και άλλες τέτοιες συμβουλές είναι ενάντια στη φιλοσοφία τους. Θέτουν τους δικούς τους κανόνες και κατηγοριοποιούν τις τροφές ανάλογα με αυτό που τους λέει το σώμα τους. Για παράδειγμα, αποφεύγουν τη σοκολάτα επειδή μπορεί «να τους προκαλεί πονοκέφαλο ή σπυράκια», προτιμούν τα δημητριακά για πρωινό «επειδή τους γεμίζουν με ενέργεια» και αποφεύγουν τα λιπαρά και τα τηγανιτά «επειδή τις βαραίνουν» - όχι επειδή κάποιος τις συμβούλεψε να τα αποφύγουν.