Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

6 Υπερτροφές που σε βοηθούν στο να χάνεις κιλά !!!

 Ήξερες ότι η μαύρη σοκολάτα σε αδυνατίζει; Κι όμως το κάνει! Αυτή, μαζί με 5 άλλες υπερτροφές, επιταχύνουν το μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να χάνεις κιλά.
Το φαγητό ενεργοποιεί το σώμα σου, ώστε να παράγει ορμόνες. Κάποιες από αυτές τις ορμόνες σε κάνουν να χάνεις κιλά, ενώ κάποιες άλλες σε κάνουν να παχαίνεις.
Παρακάτω, θα δεις ποιες σούπερ τροφές σε κάνουν να αποχωρίζεσαι τα περιττά κιλά, εύκολα και γρήγορα.

Ποιες υπερτροφές βοηθούν στη μείωση του λίπους;


Η σοκολάτα!

maurh-sokolata-adunatisma
Και συγκεκριμένα, η μαύρη! Αυτά είναι μάλλον, τα καλύτερα νέα της χρονιάς. Μια “γλυκιά” μελέτη αποκάλλυψε, πως η καθημερινή κατανάλωση 40γρ. μαύρης σοκολάτας μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Για την πληροφόρηση σου, το στρες έχει συνδεθεί με τον αργό μεταβολισμό, άρα την αύξηση κιλών.
Σε μίαΕΡΕΥΝΑ αποδείχτηκε, πως άνθρωποι που έτρωγαν καθημερινά σοκολάτα και αθλούνταν κανονικά, ήταν πιο αδύνατοι από άλλους που δεν κατανάλωναν καθόλου.
Επέλεξε μια σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο και συνόδευσε την, με μια ζεστή κούπα καπουτσίνο. Τέλειο!

Τα αυγά!

auga-diatrofh
Σύμφωνα με πολλούς διατροφολόγους, το αυγό είναι η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών. Περιέχουν 9 από τα 12 αμινοξέα, που υπάρχουν στον πλανήτη και σε βοηθούν να χτίσεις μυικό ιστό.
Και να ξέρεις, όσο πιο μυώδης είσαι, τόσες περισσότερες θερμίδες καις, για να συντηρήσεις το σώμα σου. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Αποβάλλεις τα περιττά κιλά, σε χρόνο ντετέ.
Ξεκίνησε τη μέρα σου με μία ομελέτα, αντί για δημητριακά ή βάφλες. Ή νιώσε κι εσύ master chef και μαγείρεψε ένα αυγό, μέσα σε αβοκάντο, για να “φας”πολλά σημαντικά λιπαρά οξέα. Κόψε το αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και κάνε λίγο περισσότερο χώρο, για να χωρέσει το αυγό. Ρίξε το αυγό μέσα και ψήστο στο φούρνο στους 200 βαθμούς ,για περίπου 10 λεπτά.

Το σουσάμι!

sousami-upertrofh-kila
Πειράματα που έχουν γίνει, έχουν αποδείξει ότι βασικές ουσίες που βρίσκονται στο σουσάμι, πυροδοτούν την παραγωγή κάποιων ενζύμων στο συκώτι, που σε κάνουν να καις θερμίδες και ναχάνεις κιλά . Ενώ, τα λιπαρά οξέα που περιέχει ενισχύουν τη μεταβολική ροή του οργανισμού σου.
Συνόδευσε τα γεύματα σου, όπως σαλάτες, ψάρι, κοτόπουλο, σούπες και ψημένα λαχανικά με ψημένο σουσάμι. Για να το φτιάξεις, απλώς το απλώνεις ομοιόμορφα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετείς στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Smoothies!

smoothies-xasw-kila
Τα smoothies είναι ισχυροί σύμμαχοι στο κάψιμο λίπους, αρκεί να περιέχουν πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Όπως είπα και πριν, όσο πιο μυώδης γίνεσαι, τόσο πιο εύκολα αδυνατίζεις.
Επίσης, η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, ενεργοποιεί μια ορμόνη, που στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι χόρτασες, άρα σταματάς να καταναλώνεις και άλλο φαγητό!
Το συγκεκριμένο υλικό δεν το βάζεις μόνο σε χυμούς, αλλά και σε γιαούρτι ή σε κέικ και μπισκότα.

Η κίτρινη πιπεριά!

kitrinh-piperia-adunatisma
Η κίτρινη πιπεριά σε γεμίζει με ενέργεια! Και θα σου εξηγήσω πως γίνεται αυτό και που το χρειάζεσαι. Η πιπεριά αυτή εμπλουτίζει το σώμα σου με μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C.
Η βιταμίνη συνδράμει στη δημιουργία μιας ουσίας που λέγεται καρνιτίνη, η οποία μετατρέπει το αποθηκευμένο λίπος σε ενέργεια. Έτσι, απαλλάσσεσαι από τα κιλά στο πι και φι.

Τα αράπικα φιστίκια!

kshroi-karpoi-adunatisma
Αυτή η γεμάτη φυτικές ίνες τροφή, όχι απλά περιορίζει την πρόσληψη θερμίδων, αλλά τις καίει κιόλας! Ο λόγος; Απλός! Για να χωνέψεις αυτή την τροφή, χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες, που έχει ως αποτέλεσμα να καις λίπος.
Οπότε, ξέρεις τι να κάνεις από εδώ και πέρα! Έχε πάντα μαζί σου ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς και χρησιμοποίησέ τους, ως σνακ χαμηλών λιπαρών.

Το νερό!

nero-adunatisma
Γεμίζει το στομάχι σου και παράλληλα σε κάνει να αποχωρίζεσαι τα έξτρα κιλά σου. Σύμφωνα, μάλιστα με μιαΕΡΕΥΝΑ το νερό σε βοηθάει να αδυνατίζεις, έως 5 κιλά, απλά πίνοντας, σε καθημερινή βάση, 1,5 λίτρο.
Ένα κόλπο που θα σε βοηθήσει, εξαιρετικά, στον αγώνα του αδυνατίσματος, είναι να ενυδατώνεσαι πριν να φας κάποιο γεύμα. Πίνε πάντα 2 ποτήρια νερό πριν γευματίσεις, για να τρως λιγότερο φαγητό.