Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Οι συμβουλές της Μαρία Μενούνος για να μην πάρεις κιλά μέσα στις γιορτές!


Το να πάρεις 2-3 κιλά μέσα στο Δεκέμβριο (λόγω των Χριστουγέννων) μπορεί να μην ακούγονται πολλά αλλά αν μπορείς να μην τα πάρεις με λίγη προσπάθεια, γιατί να μην το κάνεις; Η Μαρία Μενούνος σου δίνει 3 συμβουλές για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Κάνε σωστό προγραμματισμό
“Είτε είναι Χριστούγεννα και πρόκειται να φας μέχρι σκασμού με την οικογένειά σου είτε έχεις σκοπό να ξημεροβραδιαστείς σε Χριστουγενιάτικα πάρτι και εξόδους, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις σωστό σχεδιασμό”, λέει η Μαρία Μενούνος. “Αν γνωρίζεις ότι θα φας ένα πολύ μεγάλο, παχυντικό βραδινό καλό είναι να προσέξεις μέσα στη μέρα και να φας κάτι απλό και υγιεινό. Επίσης, 2-3 μέρες πριν την ημέρα των Χριστουγέννων και 2-3 μέρες μετά πρόσεξε τη διατροφή σου για να μην έχεις τύψεις ανήμερα τα Χριστούγεννα να φας ότι θέλεις”, τονίζει.

Συνέχισε να κινείσαι
Τι κι αν εκείνες τις μέρες ξεχύνεσαι στα μαγαζιά και δεν έχεις καθόλου χρόνο να πας στο γυμναστήριο; Συνέχισε να κινείσαι. Η Μαρία λέει: “Προσπάθησε να περπατάς με γρήγορο ρυθμό όσο περισσότερο μπορείς έτσι ώστε να καις θερμίδες μέσα στη διάρκεια της ημέρας”. Η Μαρία προτείνει να κάνεις 10000 βήματα την ημέρα (τόσα προτείνουν και οι ειδικοί να κάνεις κάθε μέρα για να διατηρείσαι fit).


Πίνε ζεστό νερό
Η Μαρία πάντα έχει ένα μπουκάλι με ζεστό νερό μαζί της. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα της tricks για να νιώθει γεμάτη μέσα στη μέρα. “Το ζεστό νερό είναι μαγικό. Σε γεμίζει. Επίσης είναι αποτοξινωτικό, βοηθάει στην καταπολέμιση του στρες και στο να χωνεύεις καλύτερα το φαγητό που τρως”, λέει και προσθέτει, “Επίσης θα παρατηρήσεις ότι τρως λιγότερο όταν πίνεις ζεστό νερό.